Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump'a ‘FIFA Barış Ödülü’ verildi

ABD Başkanı Donald Trump, FIFA tarafından ilk kez verilen 'FIFA Barış Ödülü'ne layık görüldü.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump'a, 2026 Dünya Kupası kura çekimi öncesinde, dünya barışına yaptığı katkılar nedeniyle 'FIFA Barış Ödülü' verildi. Trump, Washington'da düzenlenen kura çekimi töreni öncesinde, FIFA tarafından ilk kez verilen barış ödülüne layık görüldü. FIFA Başkanı Gianni Infantino, Trump'a ödülünü takdim ederken, ABD Başkanı'nın yaklaşık 1 yıllık görev süresinde dünyanın birçok noktasındaki bazı savaşların sona erdirilmesinde ana rol oynadığını bildirdi. Infantino, FIFA'nın ilk kez verdiği ‘FIFA Barış Ödülü’nün, dünya barışına yaptığı katkılar nedeniyle Trump'a takdim edildiğini söyledi.

Barış ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile Ruanda arasındaki savaştan Hindistan ile Pakistan arasındaki çatışmalara kadar çeşitli örnekler veren Trump, “Milyonlarca hayatın kurtulmasını sağladık. Bu ödül benim için büyük bir onur” dedi.

Trump, desteği için ailesine ve Dünya Kupası'ndaki ortaklıkları için Kanada ile Meksika liderlerine teşekkür ederek, “Dünya şu anda daha güvenli bir yer” ifadesini kullandı.



Diğer Haberler

  1. İran: Hark Adası saldırısında asker ve sivil can kaybı yok
  2. Trump: Birçok ülke Hürmüz Boğazı’na savaş gemisi gönderecek
  3. Macron: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerine Paris'te ev sahipliği yapmaya hazırız
  4. Trump: İran anlaşma istiyor ama bunu kabul etmem
  5. Trump: İran'ın İsrail'i yok etme planları artık öldü
  6. Kenya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye yükseldi
  7. Trump: Putin, İran'a biraz yardım ediyor olabilir
  8. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 773'e yükseldi
  9. Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek
  10. İran ordusu: ABD ve İsrail’in 500 askeri noktasına saldırı düzenlendi

© Copyright 2026

DHA