Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump’ın başkan yardımcısı adaylarından kadın vali, köpeğini vurarak öldürmüş

ABD Başkanlık Seçimlerinde Donald Trump’ın potansiyel başkan yardımcısı adaylarından Güney Dakota Valisi Kristi Noem’in yayımlanacak biyografik kitabında, köpeğini saldırgan olduğu için vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Olayın basına yansımasıyla Vali Noem hayvan severlerin tepkilerinin odağında yer aldı, hakkında milyonlarca paylaşım yapıldı.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Güney Dakota Valisi Kristi Noem’in yakın zamanda satışa çıkması beklenen ‘No Going Back’ (geri dönüş yok) adlı biyografik kitabından bir bölüm, İngiltere merkezli medya organı Guardian tarafından paylaşıldı. Habere konu olan bölümde, Vali Noem’in kendi kelimeleriyle 14 aylık Cricket adlı köpeğini komşunun tavuklarını öldürdüğü ve saldırgan olduğu için bir taş ocağında silahla vurarak öldürdüğü anlatmaktaydı. Haberin duyulmasıyla eleştirilerin odağında yer alan Vali Noem, köpeğini eğitmek veya barınağa göndermek yerine tüfekle vurarak öldürdüğü için sosyal medyada milyonlarca eleştiri gönderilerinin hedefinde yer aldı.



KENDİNİ SAVUNDU

Güney Dakota Valisi Noem, 28 Nisan’da yaptığı açıklamada “Gerçek şu ki, Güney Dakota yasaları, hayvanlara saldıran ve onları öldüren köpeklerin öldürülebileceğini belirtiyor. Cricket’ın insanları ısırarak onlara karşı saldırgan davranışlar gösterdiğini göz önünde bulundurarak ne yapacağıma karar verdim.

Çiftliği yönetirken ya da politikada olsun, sorumluluklarımı hiçbir zaman başka kimseye devretmedim. Her ne kadar zor ve acı verici olsa da. Yasalara uydum ve sorumlu bir ebeveyn, köpek sahibi ve komşu oldum. Kitapta da anlattığım gibi kolay olmadı. Ancak çoğu zaman kolay yol doğru yol değildir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Fransa’da bir sinagogu yakmaya çalışan bir kişi etkisiz hale getirildi
  2. Avustralya’dan isyanların devam ettiği Yeni Kaledonya için seyahat uyarısı
  3. Bilim insanları, Mısır piramitlerinin inşası hakkında yeni bulgulara ulaştı
  4. İngiltere, eğitimde cinsel sağlık içeriklerine yaş sınırı getirdi
  5. Emine Erdoğan'dan Nijerya'da kanserle mücadele çağrısı
  6. Egyptian and Turkish tourism partners came together in Istanbul
  7. Avustralyalı milyarder, yağlı boya portresinin müzeden kaldırılmasını istedi
  8. Fransa’nın Yeni Kaledonya Adası’ndaki isyanlarda 206 gözaltı
  9. Emine Erdoğan, Nijerya’da
  10. Netanyahu: Refah’tan yarım milyon insan tahliye edildi

© Copyright 2024

DHA