Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump’ın sağlık raporu yayınlandı: Kalp yaşı gerçek yaşından 14 yıl daha genç

BEYAZ Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık raporu yayınladı. Raporda, Trump’ın kalp yaşının gerçek yaşından yaklaşık 14 yıl daha genç olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Beyaz Saray, 79 yaşındaki ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir rapor yayınladı. Rapor açıklamasında, Trump’ın Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde planlı bir takip muayenesini başarıyla tamamladığı bildirildi.

Açıklamada, muayenenin Trump’ın devam eden sağlık bakım planının bir parçası olarak yürütüldüğü, ileri düzey görüntüleme, laboratuvar testleri ve önleyici sağlık değerlendirmelerini kapsadığı belirtildi. Bu süreçte multidisipliner bir uzman ekibin görev aldığı, çalışmaların önde gelen akademik ve tıbbi danışmanlarla koordineli biçimde gerçekleştirildiği aktarıldı.

Trump’ın doktoru Sean P. Barbabella, yapılan laboratuvar sonuçlarının ‘olağanüstü’ olduğunu, özellikle metabolik, hematolojik ve kardiyak değerlerin ‘stabil ve ideal seviyelerde’ bulunduğunu kaydetti. Trump’ın yaklaşan uluslararası seyahatlerine hazırlık amacıyla yıllık grip ve güncellenmiş COVID-19 takviye aşılarını da yaptırdığı belirtildi.

Raporun öne çıkan bulgularından biri de Trump’ın kalp sağlığına ilişkin oldu. Rapora göre, Trump’ın kalp yaşının kronolojik yaşından yaklaşık 14 yıl daha genç olduğu tespit edildi. Trump’ın güçlü kardiyovasküler, nörolojik ve fiziksel performans sergilediği ve yoğun günlük programını kısıtlama olmaksızın sürdürdüğü vurgulandığı açıklamada, “Başkan Trump, genel sağlık durumunun mükemmel olduğunu göstermeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  2. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  6. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  7. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  8. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti

© Copyright 2026

DHA