Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayı Waltz: Trump-Putin görüşmesi için hazırlıklar sürüyor

Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'na aday gösterdiği Mike Waltz, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılması planlanan görüşme için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Mike Waltz, Trump'tan, yakın zamanda Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sona erdirmek için adımlar geleceğini belirterek, “Başkan Trump'ın bakış açısına göre, karşı tarafla ilişki ve diyalog kurmadan bir anlaşmaya varamazsınız. Gelecek aylarda bunu kesinlikle kurmuş olacağız” dedi.

Trump yönetiminin, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın diplomatik yollarla sona ermesi gerektiğinin farkında olduğunu kaydeden Waltz, ateşkes sağlanmasının her iki taraf için son derece olumlu bir adım olacağını ifade etti.

Waltz, Gazze'de esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmaya yönelik müzakerelerin de sürdüğünü bildirerek, Trump'ın esirlerin serbest bırakılması konusunda ciddi olduğunu, bu nedenle de 20 Ocak'taki yemin töreninden önce bir anlaşmaya varıldığını görmek istediklerini söyledi.

Diğer Haberler

  1. ABD, Venezuela'daki vatandaşlarından ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu
  2. Trump’ın ara buluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti barış anlaşması imzaladı
  3. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  4. Putin'den Ukrayna'daki savaşa dair açıklama
  5. Bakan Fidan, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  6. Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü
  7. Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'da
  8. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi
  9. Bakan Fidan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Botchorishvili ile bir araya geldi
  10. İsrail Başbakanı Netanyahu, MOSSAD'a yeni başkan atadı

© Copyright 2025

DHA