Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump'tan ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin endişelerini giderecek bir anlaşma sağlanana kadar deniz ablukası devam edecek" dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınına yaptığı açıklamada, İran'la olası anlaşma sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, İran'ın kendilerine yaptığı ‘önce Hürmüz Boğazı'nın açılması, nükleer anlaşmanın sonraya bırakılması’ yönündeki son öneriyi kabul etmediklerini bildirdi. Trump, “İranlılar anlaşmak istiyorlar. Ablukayı sürdürmemi istemiyorlar. Ben ablukayı kaldırmak istemiyorum çünkü onların nükleer silaha sahip olmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Nükleer silahla ilgili ABD'nin endişelerini gideren bir anlaşmayı İran kabul edene kadar bu ülkeye deniz ablukasını devam ettireceğini kaydeden Trump, “İran'ın limanlarına yönelik ablukanın bombalamaktan daha etkili olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Trump, İran’ın durumunun daha kötüye gideceğini belirterek, “Nükleer silaha sahip olamazlar. İran'a yönelik deniz ablukası Tahran'ın petrol stokları üzerinde ciddi baskı yaratıyor. İran bu durumu sürdüremeyecek” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Trump: İran savaşı yakın zamanda sona erecek
  2. MSB: Deniz Kuvvetleri personeli Senegal'de görev uçuşları icra ediyor
  3. Nepal'deki selde can kaybı 1386'ya yükseldi
  4. Rusya'da minibüs, otomobil ve kamyon çarpıştı: 13 ölü, 8 yaralı
  5. Fransa'da yolcu treni raydan çıktı: 44 yaralı
  6. İran: Körfez ülkeleri Hürmüz Boğazı gündemiyle Umman'da bir araya gelecek
  7. KKTC'de iki bakan değişti
  8. Türkiye ile Kazakistan arasında 'Geri Kabul Anlaşması' imzalandı
  9. ABD'de 11 Eylül saldırılarının 25'inci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi
  10. KKTC'deki gemi kazasında kaybolan yolcunun ailesine gönderdiği video ortaya çıktı

© Copyright 2026

DHA