Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump’tan, Netanyahu'ya yönelik yolsuzluk davalarının düşürülmesi çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik yolsuzluk davalarının düşürülmesi çağrısını yineledi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2019'dan bu yana devam eden yolsuzluk davalarına yönelik açıklama yaptı. Trump, “İsrail'de Netanyahu'ya yaptıkları korkunç. O bir savaş kahramanı ve İran'daki tehlikeli nükleer tehditten kurtulmak için Amerika Birleşik Devletleri ile çalışarak muhteşem bir iş çıkaran bir Başbakan. İsrail'in Başbakanı nasıl olur da hiçbir neden olmaksızın tüm gün mahkeme salonunda oturmaya zorlanabilir? Bu siyasi bir cadı avı, bana yöneltilen cadı avına çok benziyor” ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun, Hamas ile esirler konusunda müzakere sürecinde olduğunu belirten Trump, bunun hem İran hem de Hamas müzakerelerini aksatacağını savundu. Trump, "Kontrolden çıkan savcıların Binyamin Netanyahu'ya yaptıkları tam bir delilik” dedi.

ABD'nin ‘İsrail'i korumak ve desteklemek için yılda milyarlarca dolar harcadığını’ kaydeden Trump, davaların düşürülmesi çağırısında bulundu.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İngiliz mevkidaşı Cooper ile görüştü
  2. Almanya ve İsveç'ten vatandaşlarına İran'ı acilen terk etme çağrısı
  3. İsrail'den Lübnan'ın doğusuna hava saldırısı: 10 ölü, 24 yaralı
  4. Trump, mart sonunda Çin'i ziyaret edecek
  5. Trump'tan İran'a mesaj: Adil bir anlaşma için müzakere yapsalar iyi olur
  6. Trump’tan tüm ülkelere yüzde 10 oranında küresel gümrük tarifesi
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD bizden sıfır uranyum zenginleştirme talep etmedi
  8. Japonya'da tapınakta yangın: 5 ölü
  9. Kremlin: Ukrayna ile yapılan müzakereler konusunda yüksek beklenti içinde değiliz
  10. Zelenskiy: 10 bin Kuzey Koreli asker Rusya topraklarında

© Copyright 2026

DHA