Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Savunma Sanayii temsilcileri Endonezya’da

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğindeki Türk Savunma Sanayii temsilcileri, savunma sanayii alanında stratejik anlaşmalara imza atmak üzere Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya ulaştı.

ABONE OL
ENDONEZYA, (DHA)

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketleri, savunma sanayii alanında stratejik anlaşmalar imzalamak üzere, Endonezya’ya ziyaret düzenledi. SSB koordinasyonunda gerçekleşen ziyarette, Türk savunma sanayii firmaları, Endonezya'nın Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto'nun katılımı ile yerel ortakları ve son kullanıcıları ile önemli anlaşmalara imza attı.

Endonezya’ya gerçekleştirilen ziyaret ve imzalanan anlaşmalar hakkında değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Endonezya'nın Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Sayın Prabowo Subianto'nun değerli katılımıyla gerçekleştirilen tarihi bir ana tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye ve Endonezya arasındaki güçlü bağların bir yansıması olarak bugün bir dizi imza törenine katılarak, lider savunma sanayii firmalarımızın yerel ortakları ve son kullanıcılarıyla yaptıkları önemli anlaşmaların bir parçası olduk. Başkanlığımız koordinasyonunda savunma sanayii alanında imzalanan bu stratejik anlaşmalar, iki ülke arasındaki işbirliğinin somut projelere dönüşmesi adına büyük bir adım teşkil ediyor. Bu sözleşmelerin, Türkiye ve Endonezya'nın savunma sanayii alanındaki yeteneklerini birleştirerek daha büyük başarılara imza atmamıza zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Türk savunma sanayii, yenilikçi çözümler üretme kapasitesiyle dünya çapında tanınırken, Endonezya ile bu işbirliğinin gücünü daha da artırma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. Bu anlaşmaların, sadece iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel güvenlik dengelerini de olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz. Bu önemli işbirliğinin Türkiye ve Endonezya'ya hayırlı olmasını diliyor, gelecekte savunma sanayiinde daha büyük ve başarılı projelere imza atacağımıza olan inancımızı yineliyoruz. Bugün attığımız bu adımlar, geleceğin büyük başarılarının habercisidir.”

 

Düzenlenen imza töreni kapsamında, ASELSAN, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, CENK 4 Boyutlu Arama Radarı, Top Atış Kontrol Sistemi ve Füze Veri Bağı, ROKETSAN ise; SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, ÇAKIR Seyir Füzesi ve MAM-L Mini Akıllı Mühimmat ile ilgili stratejik anlaşmalar imzaladı.

İlaveten, insansız su üstü araçları, tank modernizasyonu ve füze sistemlerinin bakımı ile ilgili önemli Mutabakat Zaptları (MoU) da imzalandı.

Diğer Haberler

  1. Trump: ABD'yi NATO’dan çekmeyi düşünüyorum
  2. Pakistan'da mermer madeni çöktü: 9 ölü, 3 yaralı
  3. Ay’a dönüş için geri sayım başladı
  4. Katar: İran'ın fırlattığı seyir füzesi petrol tankerine isabet etti
  5. ABD'li gazeteci Irak'ta kaçırıldı
  6. Kırım Yarımadası'nda askeri nakliye uçağı düştü: 29 ölü
  7. Fransız Senatosu, 15 yaşından küçüklere kısmen sanal medya yasağı getiren tasarıyı kabul etti
  8. Papa 14’üncü Leo’dan, Trump’a ‘Orta Doğu’ çağrısı
  9. İran’dan Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nda yakıt tanklarına İHA'lı saldırı
  10. İran: İlaç üretim merkezlerine yönelik saldırılar ‘insanlığa karşı suç’

© Copyright 2026

DHA