Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye, UNESCO'nun Gazze'ye yardım fonuna destek veren ilk ülke oldu

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün Gazze'ye yardım fonuna katkı sağlayan ilk ülke olduğu bildirildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, örgütün Gazze'ye yardım fonuna ilişkin bir toplantı yaptıklarını kaydetti. Türkiye'nin bu fona katkı sağlayan ilk ülke olduğunu vurgulayan Aybet, "Gazze'ye ilişkin tüm yardım konularında sesimizi daha fazla çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Aybet, toplantıda, uluslararası toplumda giderek daha fazla sesin İsrail'in eylemlerini 'soykırım' olarak nitelendirdiğini ve bunun Birleşmiş Milletler (BM) Soruşturma Komisyonu raporuyla da teyit edildiğini hatırlattığını vurguladı. Türkiye'nin İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü ‘tek olur seçenek’ gördüğünü aktaran Aybet, son dönemde çok sayıda ülkenin Filistin devletini tanıma yolunda adım atmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

Diğer Haberler

  1. AB: Müttefikler arasında önerilen ilave gümrük vergileri bir hata
  2. Lavrov: ABD, Rusya ve Çin’in Grönland’ı ‘ele geçirme’ planı olmadığını gayet iyi biliyor
  3. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile görüştü
  4. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü
  5. Çin: ABD ile ilişkilerde istikrar korunuyor
  6. Trump, Macron'un kendisine gönderdiği mesajı paylaştı
  7. Ticaret Bakanı Bolat, KKTC'de
  8. ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Grönland'ı görüştü
  9. STM’den Katar’da insansız sistemler alanında iş birliği
  10. Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem

© Copyright 2026

DHA