Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna: Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

Ukrayna Enerji Bakanlığı, Çernobil Nükleer Santrali'nde birkaç saat boyunca elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA) -

Ukrayna Enerji Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusların Kiev bölgesindeki Slavutiç Elektrik Santrali'ne İHA saldırısı gerçekleştirdiği ve saldırı nedeniyle bölgedeki Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesilmesi nedeniyle acil durum ilan edildiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, konuyla ilgili açıklamasında, elektrik kesintisinin 3 saatten fazla sürdüğünü vurgulayarak, "Bu, özellikle 1986 yılındaki patlamanın ardından santralin dördüncü güç ünitesinin kalıntılarından ve radyoaktif enkaz ve tozdan çevreyi koruyan yeni bir korunaktır” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolündeki Zaporijya Nükleer Güç Santrali'ne 8 gündür elektrik verilmediğinin aktararak, Rusların sorunu çözmek için henüz bir adım atmadıklarını söyledi.

Diğer Haberler

  1. Trump: Grönland'ı sadece biz koruyabiliriz
  2. Zelenskiy: Kiev’in yüzde 60'ı elektriksiz
  3. Suriye ordusundan Süleyman Şah Türbesi açıklaması: Burası Türk toprağı olarak kalacak
  4. ABD Başkanı Trump, Davos'ta
  5. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, yarın Putin ile görüşecek
  6. Medvedev: Trump, Grönland'ı ilhak ederek tarihe geçmek istiyor
  7. AB: Uluslararası hukukun ihlal edilmesine sessiz kalamayız
  8. Güney Afrika'da sel: 37 ölü
  9. İspanya'da tren kazası: 1 ölü, 37 yaralı
  10. Eski Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı

© Copyright 2026

DHA