Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Danimarka Başbakanı Frederiksen, Lahey’de bir araya geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Lahey’de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesi görüştü.

ABONE OL
HOLLANDA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunun Zelenskiy, “Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile verimli bir toplantı gerçekleştirdim. Ortak silah üretimi, Danimarka’nın AB Konseyi Başkanlığı ve savaşçılarımıza yönelik devam eden destek konularında kapsamlı bir görüşme yaptık. Önemli kararlar aldık: Danimarka, ortak savunma üretimine başlayacağımız ilk ülke olacak. Şimdi Ukrayna’yı samimiyetle destekleyen her ülke, bizimle karşılıklı fayda sağlayan bir ortaklığa güvenebilir. Birlikte Avrupa’yı güçlendiriyoruz. Danimarka’ya anlamlı savunma ve siyasi desteği için minnettarım. Teşekkürler Mette, her zaman sana ve dost Danimarka halkına güvenebildiğimiz için” dedi.

Frederiksen ise görüşmeye ilişkin açıklamasında “Avrupa'daki güvenlik, güçlü bir Ukrayna ile başlar. Bugün Başkan Zelenskiy ile görüşmek güzeldi. Ukrayna'nın savunmasını, toparlanmasını ve barış yolunu desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Malezya Başbakanı Enver’den Tayland ve Kamboçya’ya diyalog ve sağduyu çağrısı
  2. Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı
  3. ABD'nin San Francisco kentinde elektrik kesintisi; 130 bin ev ve iş yeri etkilendi
  4. Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile İran Dışişleri Bakanı Arakçi telefonda görüştü
  5. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff: Gazze ateşkesinin birinci aşamasında ilerleme kaydedildi
  6. Zelenskiy: Rusya'dan savaşı sona erdirmeye dair işaret görmedim
  7. Eski Pakistan Başbakanı Han ile eşine 17'şer yıl hapis cezası
  8. 'March of Love-Aşkın Yürüyüşü' etkinliği New York'ta sanatseverlerle buluştu
  9. Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’deki Gazze konulu toplantıya ilişkin açıklama
  10. Suriye’de Papa’nın hediye ettiği Aziz Paul heykeli çalındı

© Copyright 2025

DHA