Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Ahmed Şara ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Suriye'nin yeni yönetiminden Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemesini beklediklerini söyledi.

ABONE OL
SURİYE, (DHA)

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldi. Sybiha konuşmasında, “Suriye halkına yardım etmeye hazırız çünkü Ukrayna, istikrarlı bir Suriye ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesiyle ilgileniyor” dedi.

Bakan Sybiha, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını gösterdiğini belirterek, ülkesinin Suriye'ye geçen hafta 500 ton un gönderdiğini ve gelecekte daha fazla insanı yardımı göndermeye hazır olduklarını aktardı.

Suriye'den, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekleyerek uluslararası ilkelere saygı göstermesini beklediklerini bildiren Sybiha, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin diplomatik ilişkilerin ve siyasi diyaloğun önünü açacağını kaydetti.

Diğer Haberler

  1. BM Genel Sekreteri Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi
  2. AB'den, İspanya'ya yangın söndürme uçağı gönderen Türkiye'ye teşekkür
  3. Japonya'da 7.1 büyüklüğünde deprem
  4. Çin Devlet Başkanı Şi, Slovakya Cumhurbaşkanı Pellegrini ile görüştü
  5. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye'ye teşekkür
  6. Sudanlı yetkililer, Türkiye STK’larına ülkedeki son durumu anlattı
  7. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'de
  8. Çin'de 5.7 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi
  9. Rusya: Ukrayna'nın saldırılarında 9 günde 86 sivil hayatını kaybetti
  10. Macron: Benzeri görülmemiş bir yangınla karşı karşıyayız

© Copyright 2026

DHA