Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna heyeti barış planını görüşmek üzere ABD'ye doğru yola çıktı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov'un başkanlığındaki heyetin barış planını görüşmek üzere ABD'ye doğru yola çıktığını duyurdu.

ABONE OL
DHA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov'un başkanlığındaki heyetin Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek barış planını görüşmek üzere ABD'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

Ukrayna’nın savaşı sona erdirmek için gerekli adımları hızlı ve somut bir şekilde belirleme misyonu olduğunu kaydeden Zelenskiy, “Ukrayna, ABD ile mümkün olan en yapıcı şekilde çalışmaya devam ediyor ve Cenevre'deki toplantıların sonuçlarının şimdi ABD'de netleştirilmesini bekliyoruz. Delegasyonumuzun yarın çalışmalarının ardından sunacağı raporu sabırsızlıkla bekliyorum. Ukrayna, onurlu bir barış için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Suriye ve Rusya üsler konusunda anlaştı
  2. Netanyahu, Gazze’deki ateşkesin ikinci aşama planını reddettiklerini açıkladı
  3. Brezilya'da helikopter düştü: 4 ölü
  4. Arakçi: ABD ile müzakere yürütmüyoruz
  5. İran: ABD şartlarımızı kabul edene kadar Hürmüz Boğazı'nı kontrol altında tutacağız
  6. Çin'de ‘Dolphin Tayfunu’ nedeniyle yaklaşık 390 bin kişi tahliye edildi
  7. Husiler: Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi rafinerisini hedef aldık
  8. Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden açıkladı: Kanser tüm vücuduna yayıldı
  9. ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  10. Kanada'da orman yangınları nedeniyle yaklaşık 20 bin kişi için tahliye emri verildi

© Copyright 2026

DHA