Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Esir değişimi sonucu 95 Ukraynalı evine döndü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ruslara esir düşen 95 Ukraynalı askerin daha esir değişimi sonucunda serbest bırakılarak ülkeye döndüğünü duyurdu.

ABONE OL
Sibel DENİZ, (DHA)

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bir başka esir değişimi sonucunda 95 Ukraynalı savunucu Rus esaretinden kurtuldu. Bu kişiler, Silahlı Kuvvetler, Ulusal Muhafızlar ve sınır muhafızları personeli. Azovstal’daki Mariupol savunucuları da dahil olmak üzere Çernobil, Snake Island (Yılan Adası) ve Bahmut'un savunucuları ailelerine geri dönüyor” denildi.

 "31'İ MARİUPOL SAVUNUCUSU"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de ulusa sesleniş konuşmasında konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bugün 95 insanımızı daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık, bunların 31'i Mariupol savunucuları. Silahlı Kuvvetler, Ulusal Muhafızlar, sınır muhafızları. Esir değişiminde yer alan ekibimize minnettarım. Her Ukraynalı kadın ve erkeği Rus esaretinden kurtarmalıyız” şeklinde konuştu.




 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA