Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ukraynalı yetkili Dzheppar: Zaporijya’da dün gece 15 patlama oldu

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar, Zaporijya’da dün gece en az 15 patlamanın meydana geldiğini söyledi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, ülke genelindeki saldırılar sonucu ölü sayısının 19, yaralı sayısının ise 105 olduğunu bildirdi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Dzheppar, Rusya’nın eğitim kurumları, sağlık merkezleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını ifade ederek, “Rus teröristler bu gece yine Zaporijya’daki altyapı tesislerini roketlerle vurdu. En az 15 patlama tespit edildi. Hedefleri bir eğitim kurumu, bir sağlık merkezi ve konut binalarıydı” dedi.

ÜLKEDE 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, 12 ayrı bölgede ve Kiev’de düzenlenen saldırılarda can kaybının 19’a yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, 105 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırılar sonucu 30’dan fazla yangın çıktığı, Kiev, Sumy, Lviv, Ternopil ve Hmelnitski’de elektrik kesintilerinin yaşandığı aktarıldı.






 

Diğer Haberler

  1. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne katıldı
  2. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  3. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  4. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  5. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  6. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  7. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  8. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  9. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  10. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı

© Copyright 2025

DHA