Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, BM yardım kuruluşlarının Gazze'deki faaliyetlerine izin vermeli

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in, Birleşmiş Milletler yardım kuruluşlarının Gazze'deki faaliyetlerine izin vermesi gerektiğini bildirdi.

ABONE OL
HOLLANDA, (DHA) -

 

Birleşmiş Milletler’in en yüksek yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'deki nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini duyurdu. Uluslararası Adalet Divanı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in UNRWA Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) dahil BM yardım kuruluşlarının Gazze'deki faaliyetlerine izin vermesi ve kolaylaştırması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, "İsrail açlığı bir savaş silahı olarak kullanmamalı. İsrail, ülkelerin ve tarafsız insan hakları örgütlerinin yardım çalışmalarına izin vermeli” ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarının hiçbir bölümünde egemenlik hakkında sahip olmadığı belirtilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de insani yardımların sivillere ulaştırılmasının sağlanmasından sorumlu olduğu aktarıldı.

Diğer Haberler

  1. BAE'den Hürmüz Boğazı'nda ADNOC gemisine yönelik saldırıya kınama
  2. İspanya'dan İtalya'ya göçmen gerilimi misillemesi: Geçici sınır kontrolleri başlatılıyor
  3. ABD'de orman yangınına müdahale eden helikopter düştü
  4. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Silahlı kuvvetlerimiz dünyanın en pahalı ordusuna karşı gücünü gösterdi
  5. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Tahran diyalogdan yana ancak teslime zorlanamaz
  6. Pakistan Başbakanı Şerif'ten 'Mekke Ortak Savunma Anlaşması' mesajı
  7. Putin ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan telefonda görüştü
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Mekke Ortak Savunma Anlaşması’ ile ilgili açıklama
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da

© Copyright 2026

DHA