Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Göç Örgütü’nden acil durum çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Lübnan'da yerinden edilen 400 bin kişi için acil durum çağrısı başlattı.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

BM Uluslararası Göç Örgütü, gelecek üç ay içinde krizden etkilenen 400 bin kişiye yardım etmek için yaklaşık 33 milyon ABD doları toplamak amacıyla acil durum çağrısı başlattı.

Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Amy Pope, yaşanan büyük krizin, acil eylem gerektirdiğini belirterek, “Koşullar son derece zor ve ihtiyaçlar çok büyük. Uluslararası topluluğa, yerinden edilmiş ailelerin güvenliğini ve onurunu sağlamak için gereken kaynakları sağlama çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Uluslararası Göç Örgütü Beyrut Ofisi Direktörü Mathieu Luciano ise gerektiğinde daha fazla insana yardım etmek için ölçeği büyütmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Çağrımız, Lübnan'daki müdahale çabalarını büyütmek için BM kuruluşları ve insani yardım kuruluşlarıyla daha büyük koordineli çabaların bir parçasıdır” diye konuştu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının başladığı günden itibaren Lübnan'da 1,600 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 bin kişinin yaralandığı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Eski Pakistan Başbakanı Han ile eşine 17'şer yıl hapis cezası
  2. 'March of Love-Aşkın Yürüyüşü' etkinliği New York'ta sanatseverlerle buluştu
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’deki Gazze konulu toplantıya ilişkin açıklama
  4. Suriye’de Papa’nın hediye ettiği Aziz Paul heykeli çalındı
  5. Tayvan'da bıçaklı saldırı: 3 ölü, 5 yaralı
  6. Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan Türkiye dahil 4 ülkeye teşekkür
  7. ABD Savunma Bakanı Hegseth: Bu bir savaşın başlangıcı değil, intikam ilanı
  8. Putin: Barış için top artık Kiev ve Brüksel'de
  9. ABD'de özel jet düştü: 7 ölü
  10. ABD'de Brown Üniversitesi’ndeki silahlı saldırının şüphelisi ölü bulundu

© Copyright 2025

DHA