Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Göç Örgütü’nden acil durum çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Lübnan'da yerinden edilen 400 bin kişi için acil durum çağrısı başlattı.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

BM Uluslararası Göç Örgütü, gelecek üç ay içinde krizden etkilenen 400 bin kişiye yardım etmek için yaklaşık 33 milyon ABD doları toplamak amacıyla acil durum çağrısı başlattı.

Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Amy Pope, yaşanan büyük krizin, acil eylem gerektirdiğini belirterek, “Koşullar son derece zor ve ihtiyaçlar çok büyük. Uluslararası topluluğa, yerinden edilmiş ailelerin güvenliğini ve onurunu sağlamak için gereken kaynakları sağlama çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Uluslararası Göç Örgütü Beyrut Ofisi Direktörü Mathieu Luciano ise gerektiğinde daha fazla insana yardım etmek için ölçeği büyütmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Çağrımız, Lübnan'daki müdahale çabalarını büyütmek için BM kuruluşları ve insani yardım kuruluşlarıyla daha büyük koordineli çabaların bir parçasıdır” diye konuştu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının başladığı günden itibaren Lübnan'da 1,600 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 bin kişinin yaralandığı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Araştırma: Afrika kıtası beklenenden hızlı bölünüyor
  2. KKTC’de 170 arıcıya bin modern arı kovanı dağıtıldı
  3. Nepal'deki selde can kaybı 1410'a ulaştı
  4. NASA uzay aracı Ay'da devasa yeni bir krater keşfetti
  5. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Diplomasiden ve diyalogdan kaçmayacağız
  6. Çin: Gümrük indirimi konusunda ABD ile temas halindeyiz
  7. Araştırma: Kahve kokusu 5 dakikada stresi azaltıp beyni rahatlatıyor
  8. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD'de
  9. Bakan Kurum: İklim meselesi artık bir gündem maddesi değil, güvenlik meselesidir
  10. Bakan Kurum'dan OECD ile iş birliği açıklaması

© Copyright 2026

DHA