Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

UNRWA Genel Komiseri: Lübnan'da insanlar korku ve endişe içinde yaşıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Lübnan'da insanların korku ve endişe içinde yaşadığını söyledi.

ABONE OL
Tuğçe AKKAŞ, (DHA)

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insanların korku ve endişe içinde yaşadığı Lübnan'dan yeni döndüğünü belirtti. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüz binlerce kişinin, güvenli bir yer arayışıyla evlerinden kaçmak zorunda bırakıldığını ifade eden Lazzarini, UNRWA ekiplerinin, Filistinli, Lübnanlı ve Suriyeli sığınmacıların kabul edildiği kurumlarında, günün her saati çalıştığını ve sığınmacılara insani yardım sağlamanın yanı sıra çocuklara psikolojik destek hizmeti verildiğini söyledi.

Liderlerin cesaret göstererek, bölgede artan insanlık trajedisine son vermesinin zamanı geldiğini belirten Lazzarini, "Lübnan'da savaşın genişlemesi, bölgedeki siviller için gerekli olan ateşkesten bizi uzaklaştırıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Fransa'da 26 kentte turuncu alarm verildi
  2. Çin: Eşitlik temelinde yapılan müzakere doğru yoldur
  3. İran: ABD yükümlülüklerini yerine getirmezse, herhangi bir adım atmayacağız
  4. Bakan Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda aile fotoğrafına katıldı
  5. Pakistan Başbakanı Şerif, İslamabad Mutabakat Zaptı'nı ara bulucu olarak imzaladı
  6. İlk ‘HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Resepsiyonu’ Paris’te düzenlendi
  7. Çin yeni uydu grubunu uzaya gönderdi
  8. Moskova'da petrol rafinerisine İHA saldırısı
  9. Bakan Kacır: Milli Teknoloji Hamlesi ile dev bir Ar-Ge inovasyon ekosistemi inşa ettik
  10. İran'dan ABD ile '14 maddelik mutabakat' sonrası ilk açıklama

© Copyright 2026

DHA