Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

UNRWA: Kalabildiğimiz kadar Refah’ta kalacağız

Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), İsrail’in olası Refah operasyonunun 1.4 milyon sivil için acı ve ölüm anlamına geldiğini belirterek, “UNRWA tahliye edilmiyor. Ajans Refah'taki varlığını mümkün olduğunca sürdürecek” dedi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

UNRWA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Refah'ta bir İsrail saldırısı daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecektir. Bunun sonuçları 1.4 milyon insan için yıkıcı olacaktır. UNRWA tahliye edilmiyor. Ajans mümkün olduğu sürece Refah'taki varlığını sürdürecek ve insanlara hayat kurtaran yardımlar sağlamaya devam edecektir” denildi.

 

LAZZARİNİ: İHTİYAÇ DUYULAN ŞEY ATEŞKES

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de ihtiyaç duyulan şeyin göç endişesi değil, ateşkes olduğunu vurgulayarak, “İsrail'in askeri saldırısı, Gazze'deki insanlar için zaten dayanılmaz olan trajedinin bir kat daha artmasına yol açacaktır. Zaten insan eliyle yaratılmış olan kıtlığın genişlemesini tersine çevirmeyi daha da zorlaştıracaktır. İhtiyaç duyulan şey, yeni zorunlu göçler ve sonsuz acı endişesi değil, ateşkestir. Ortaklarımızla birlikte Refah'ta mümkün olduğunca uzun süre kalacak ve kritik yardımları ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan, Azerbaycan'da
  2. İsrail'e Eurovision izni verildi, 4 ülke yarışmadan çekildi
  3. ABD, Venezuela'daki vatandaşlarından ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu
  4. Trump’ın ara buluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti barış anlaşması imzaladı
  5. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  6. Putin'den Ukrayna'daki savaşa dair açıklama
  7. Bakan Fidan, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  8. Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü
  9. Rusya Devlet Başkanı Putin, Hindistan'da
  10. İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi

© Copyright 2025

DHA