Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ürdün Kralı'ndan Blinken’e: İnsani koridorlar açılmalı

Ürdün Kralı Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşerek işgal altındaki Gazze’de tıbbi yardım için insani koridorların açılması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) –

Kral Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün ikili görüşerek işgal altında Gazze'ye tıbbi ve yardım malzemelerinin ulaştırılabilmesi için insani yardım koridorlarının açılması, sivillerin korunması ve Gazze'ye yönelik savaşın sona erdirilmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı.

MÜLTECİ KRİZİ ARTMADAN ÖNLENMELİ

Kral Abdullah, Filistinlileri tüm Filistin topraklarından zorla göç ettirmeye veya ülke içinde yerlerinden edilmelerine neden olmaya yönelik her türlü girişim konusunda uyarıda bulunarak krizin komşu ülkelere sıçramasının ve mülteci sorununun şiddetlenmesinin önlenmesi çağrısında bulundu. 

Ayrıca Gazze’de gerçekleşen yardımlara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerken bölgedeki gerilimin sona erdirilmesi ve durumun daha da kötüleşerek Batı Şeria'ya sıçramasının önlenmesi için uluslararası çabaların arttırılmasının önemine dikkat çekti. İki devletli çözüm önerisinde bulunarak bölgede savaşı önleyecek bir siyasi ufuk yaratılması ihtiyacını yineledi.

Kraliyet ofisinden yapılan açıklamada “Kral, Kudüs'teki İslami ve Hıristiyan kutsal mekanların tarihi ve hukuki statükosunun korunması gerektiğini vurgulayarak Haşimi Vesayeti altındaki bu kutsal mekanların korunması için sürdürülen çabalara dikkat çekti” denildi.

Diğer Haberler

  1. ABD Başkanı Trump’tan ‘Fransa’ açıklaması
  2. Yunanistan'da uçak düştü: 2 ölü
  3. Arakçi: Tehditler karşısında boyun eğmeyeceğiz
  4. Akciğer ameliyatı geçiren Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da halkın karşısına çıktı
  5. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü
  6. Fransa'da 1200 kişi gözaltına alındı
  7. Hindistan'da kamyon kalabalığın arasına girdi: 15 ölü
  8. ABD'de araç futbol sahasına girdi: 2 ölü, 11 yaralı
  9. Kanada’da askeri üste yangın
  10. ABD: İran nükleer hırslarından vazgeçmezse yıkımla karşı karşıya kalacak

© Copyright 2026

DHA