Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Von der Leyen: AB, Srebrenitsa soykırımını her zaman hatırlayacak

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Srebrenitsa soykırımını her zaman hatırlayacağını söyledi.

ABONE OL
BOSNA HERSEK, (DHA) –

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Srebrenitsa Anıt Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretten sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Von der Leyen, “Srebrenitsa Anıtı’nı ziyaretim beni çok derinden etkiledi. Srebrenitsa'da 30 yıl önce katledilen 8 bin 300'den fazla Boşnak erkek ve çocuğun anısını onurlandırdım ve 30 uzun yıl boyunca kaybın yükünü taşıyan annelere, eşlere ve kızlara saygılarımı sundum” ifadelerini kullandı.

Gerçeği korumanın ve uzlaşma için aktif olarak çalışmanın kendileri için görev olduğunu kaydeden von der Leyen, “Avrupa Birliği, Srebrenitsa soykırımını her zaman hatırlayacaktır” dedi.

Diğer Haberler

  1. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile görüştü
  2. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü
  3. Çin: ABD ile ilişkilerde istikrar korunuyor
  4. Trump, Macron'un kendisine gönderdiği mesajı paylaştı
  5. Ticaret Bakanı Bolat, KKTC'de
  6. ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Grönland'ı görüştü
  7. STM’den Katar’da insansız sistemler alanında iş birliği
  8. Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem
  9. İspanya'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi
  10. Trump, Kanada, Venezuela ve Grönland'ın da yer aldığı yeni bir ABD haritası paylaştı

© Copyright 2026

DHA