Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Vucic’ten ‘darbe’ açıklaması: Türkiye’de de desteklemedik, Rusya’da da desteklemiyoruz

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırp televizyonuna verdiği röportajda, Rusya’da meydana gelen olayları değerlendirdi. Vucic, söz konusu olayın bir darbe girişimi olarak değerlendirilebileceğini belirterek, “Bunu ne Türkiye'de ne de Rusya'da desteklemedik, Amerika'da ya da başka bir ülkede de desteklemeyiz” dedi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Wagner grubunun Rusya’daki isyanının bir ‘silahlı isyan’ olduğunu, dolayısıyla darbe girişimi olarak değerlendirilebileceğini vurguladı. Sırbistan merkezli TV Pink’e verdiği röportajda Wagner’in isyanına ilişkin açıklama yapan Vucic, “Çünkü bu askeri yollarla, silahlı yollarla ve orduyu kullanarak yapılan bir darbe anlamına geliyor. Bunu ne Türkiye'de ne de Rusya'da desteklemedik, Amerika'da ya da başka bir ülkede de desteklemeyiz. Bunlar izin veremeyeceğiniz şeyler. Bu hem Ukrayna'daki savaş alanındaki durum hem de iç siyasi durum için sonuçlar doğuracak bir olay. Dağ fare doğurdu diyenlerin aksine ben bunun derin ve ciddi sonuçları olacağına inanıyorum” dedi.

“KAN DÖKÜLMEDEN ÇÖZÜLDÜ DEMEK YANLIŞ”

Wagner’in isyanının kan dökülmeden sonuçlandığı yaklaşımının bir yanılgı olduğunu vurgulayan Vucic, “Her şeyin kan dökülmeden sona erdiği doğru değil, çünkü olaylar Rus ordusunun düşürülen helikopterleri ile sona erdi. Putin'in sert ve güçlü tepkisi sayesinde her şey bitti. Bunun büyük sonuçları olacak. Ancak şimdi Rusya Savunma Bakanlığı'nın içinde bulunduğu durum kolay değil. Putin'in özellikle zor bir görevi olacak. Ordusunun motivasyonunu yükseltmek ve çok sayıda Wagner üyesinin güvenini yeniden kazanması gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Çin’in üç konteyner gemisi Hürmüz Boğazı’ndan geçti
  2. Çin'de tünel inşaatında patlama: 4 ölü, 9 yaralı
  3. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 1247'ye yükseldi
  4. Hisarcıklıoğlu’na ‘Kosova Cumhurbaşkanlığı Liyakat Madalyası’
  5. Venezuela'daki ABD Büyükelçiliği 7 yıl sonra yeniden açıldı
  6. İran, Hürmüz Boğazı'ndan geçişleri ücretlendiriyor
  7. Suudi Arabistan: 10 İHA imha edildi
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Operasyonlarımız düşman saldırganlara yönelik
  9. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Hürmüz Boğazı savaşın ardından açılacak
  10. Beyaz Saray: İran anlaşmaya daha istekli

© Copyright 2026

DHA