Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

WCK: IDF, 7 çalışanımızın öldürülmesindeki sorumluluğunu kabul etti

World Central Kitchen (WCK) bugün yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Gazze’de hayatını kaybeden 7 WCK çalışanının öldürülmesindeki sorumluluğunu ve hatasını kabul ettiğini duyurdu.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)

WCK açıklamasında “IDF Gazze'de konvoyumuza düzenlenen ölümcül saldırıdaki sorumluluğunu ve ölümcül hatalarını kabul etmiştir. Ayrıca komuta kademesinde yer alanlara karşı disiplin cezaları uygulamakta ve diğer reformları gerçekleştirmeyi taahhüt etmektedir. Bunlar ileriye dönük önemli adımlardır.

Ancak ön araştırmalardan IDF'nin kendi protokollerini, emir komuta zincirini ve angajman kurallarını dikkate almadan ölümcül güç kullandığı da açıkça görülüyor.

IDF, ekiplerimizin tüm uygun iletişim prosedürlerini takip ettiğini kabul etti. IDF'nin silah taşımayan ve tehdit oluşturmayan personel konvoyumuza ateş açmak için herhangi bir nedeni yoktur” dedi.

“IDF, GÜVENİLİR BİR ARAŞTIRMA YAPAMIYOR”

WCK ayrıca, 7 çalışanın öldürülmesini araştırmak üzere bağımsız bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini ifade ederek, “IDF, Gazze'deki başarısızlığını güvenilir bir şekilde araştıramıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 196'ya yükseldi
  2. ABD'den İran'a tehdit: Kötü bir seçim yaparlarsa altyapı ve enerjiye bombalar yağacak
  3. İngiltere Başbakanı Starmer: Çocukları internette güvende tutmak için ne gerekiyorsa yapacağım
  4. Ekvador'da yolcu otobüsü nehre düştü: 11 ölü, 22 yaralı
  5. Çin: Hürmüz Boğazı'ndan serbest ve güvenli geçiş sağlanmalı
  6. İran Meclis Başkanı Kalibaf: ABD, ‘Önce İsrail’ hatasından vazgeçmeli
  7. Beyaz Saray: İran'la geçici ateşkesin uzatılması için müzakereler devam ediyor
  8. Kazakistan'da 1 Temmuz'da yeni anayasa yürürlüğe giriyor
  9. Trump: İsrail ve Lübnan liderleri görüşecek
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Egemenlik haklarımız söz konusu olduğunda tüm tedbirleri alırız

© Copyright 2026

DHA