Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yeniden başbakan olarak atanan Lecornu: Fransızları çileden çıkaran bu siyasi krize son verilmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yeniden başbakan olarak atanan Sebastien Lecornu, “Fransızları çileden çıkaran bu siyasi krize ve Fransa'nın imajına ve çıkarlarına zarar veren bu istikrarsızlığa bir son verilmelidir” dedi.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni hükümeti kurmakla yeniden görevlendirdiği Başbakan Sebastien Lecornu, görevi kabul ettiğini duyurdu. Lecornu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı tarafından bana verilen, yıl sonuna kadar Fransa’ya bir bütçe hazırlamak ve vatandaşlarımızın günlük yaşamındaki sorunları çözmek için görevi kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ülkede uzun süredir devam eden siyasi belirsizliğe dikkat çeken Lecornu, “Fransızları çileden çıkaran bu siyasi krize ve Fransa’nın imajına ve çıkarlarına zarar veren bu istikrarsızlığa bir son verilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönemde hükümetin önceliklerine de değinen Lecornu, parlamentoda son günlerde yapılan istişarelerde gündeme gelen tüm konuların açık biçimde tartışılacağını ve sonuçlandırılacağını belirtti. Kamu maliyesinin düzeltilmesinin Fransa’nın geleceği ve egemenliği için bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Lecornu, “Hiç kimse bu gereklilikten kaçınamaz” dedi.

Lecornu ayrıca, yeni kabineye girecek isimlerin 2027 başkanlık seçimlerinden uzak durmayı taahhüt edeceğini ve hükümetin yenilenmeyi ve yetkinliklerin çeşitliliğini yansıtacağını söyleyerek, “Bu görevi başarıyla yerine getirmek için elimden geleni yapacağım” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Netanyahu: Trump ile görüşeceğim
  2. Bakan Fidan, Norveçli mevkidaşı Eide ile görüştü
  3. Suriye'nin başkenti Şam'da patlama
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Başbakanı Selam ile görüştü
  5. ‘Akdeniz Bölgesel İklim Değişikliği Merkezi’ İstanbul’da faaliyete geçecek
  6. Bakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile bir araya geldi
  7. Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü
  8. Zelenskiy: Rusya, son bir haftada 1600 İHA, 1200 güdümlü bomba ve 70 füzeyle saldırı düzenledi
  9. Benin İçişleri Bakanı Seidou, darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı
  10. Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

© Copyright 2025

DHA