Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK Başkanı Özvar'dan Özbekistan'da yükseköğretim diplomasisi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Özbekistan temasları kapsamında Özbekistan ve Kırgızistan'ın yükseköğretimden sorumlu bakanlarıyla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi, Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesini ziyaret etti.

ABONE OL
ÖZBEKİSTAN, (DHA)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Özbekistan temasları çerçevesinde Özbekistan Eğitim ve Bilim Bakanı Erkinjon Oqbutayevich Turdimov ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanlarındaki ilişkileri ele aldı. Bu yıl gerçekleştirilen Türk-Özbek Üniversiteler Forumu'nun verimli geçtiğini söyleyen Özvar, bilimsel araştırmaların ve ortak projelerin artırılmasını hedeflediklerini bildirdi. İki ülkenin araştırmacılarını buluşturacak programlar planlandığını aktaran Özvar, yenilenebilir enerji, optik, yapay zeka ve bilişimin öne çıkan çalışma alanları arasında bulunduğunu kaydetti. Özvar ayrıca Taşkent'teki Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi'nin de Türk dünyası açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı.

Özbekistan Eğitim ve Bilim Bakanı Erkinjon Oqbutayevich Turdimov ise Türkiye'nin Özbekistan için stratejik bir ortak olduğunu belirterek, Türk ve Özbek üniversiteleri arasındaki ilişkileri geliştirmek ve Türkiye'nin yükseköğretim tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

KIRGIZİSTAN İLE MUTABAKAT ZAPTI GÜNDEMDE

YÖK Başkanı Özvar, Kırgızistan Bilim, Yükseköğretim ve Yenilik Bakanı Gulzat Tiniybekovna Isamatova ile de ayrı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Kırgızistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri ele alınırken, Kırgız-Türk Manas Üniversites'inin iki ülke arasındaki güçlü bağların önemli örneklerinden biri olduğu ifade edildi. Bakan Isamatova, yükseköğretim ilişkilerinin genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki iş birliğini daha ileriye taşıyacak bir mutabakat zaptını imzalamaya hazır olduklarını bildirdi.

ULUSLARARASI TÜRK DEVLETLERİ ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET

Özvar, Özbekistan temasları kapsamında Taşkent'te bulunan Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesi'ni de ziyaret ederek Rektör Bakhodir Turaev ile görüştü. Yükseköğretim Kurulu ile Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı ve Yükseköğretim Cumhuriyet Kurulu arasında imzalanan mutabakat zaptıyla hayata geçirilen üniversitede, Türk yükseköğretim kurumlarının eğitim müfredatları esas alınıyor. Üniversitede mühendislik, inşaat, lojistik, bilgi teknolojileri, sağlık, ziraat, gıda mühendisliği ile ekonomik ve sosyal bilimler gibi alanlarda uluslararası standartlara uygun eğitim verilmesi planlanıyor.



Diğer Haberler

  1. İran Devrim Muhafızları Ordusu: Hürmüz Boğazı'nda ABD'ye ait İHA düşürüldü
  2. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Diplomasiye şans vermeye devam ediyoruz
  3. İsrail'de seçimlerde sandıkların yüzde 90'ından fazlası açıldı: Çoğunluk sağlanamadı
  4. ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttu
  5. İspanya'da 68 kişinin öldüğü tren kazası sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildi
  6. Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'dan Karadeniz için ortak bildiri
  7. Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
  8. İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
  9. KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye’nin kararlı duruşu bize güç veriyor
  10. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bulgaristan’da

© Copyright 2026

DHA