Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yunanistan'ın ulusal güvenlik danışmanından Türkiye itirafları

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetesi Kathimerini'ye analiz yazan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Türkiye'nin jeopolitik olarak bölgede kendini yeniden tanımladığını ifade ederek, " Ankara eğer başarılı olursa Karadeniz ve Süveyş'ten Orta Akdeniz'e uzanan deniz yollarını kontrol edecek" dedi.

ABONE OL
Yunanistan, (DHA)

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerini hazmedemeyen Yunanistan'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, ülkenin yüksek tirajlı gazetesi Kathimerini'ye analiz yazarak itirafları peş peşe sıraladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Mavi Vatan Doktirini ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok geniş bir alanda hakimiyet kurmaya çalıştığını ifade ederek, "Ankara eğer başarılı olursa Karadeniz ve Süveyş'ten Orta Akdeniz'e uzanan deniz yollarını kontrol edecek. Üstelik Mavi Vatan planı Türk üsleri tarafından destekleniyor. Libya sayesinde Kuzey Afrika'da ve Somali sayesinde de Kızıldeniz'e açıldılar. Son 20 yılda Türkiye'nin donanma ve savunma sanayisini geliştirmek için astronomik meblağlar yatırdığını da belirtmekte fayda var" dedi.


"TÜRKİYE PASİFİK'E ERİŞİMİ GENİŞLETTİ"


Diakopulos, Türkiye'nin savunma ihracatı konusunda Pasifik bölgesinde de etkisini arttırdığına vurgu yaptı. Diakopulos değerlendirmesinde, "Özellikle son 6 yılda Afrika kıtasında 26 büyükelçilik açtılar. Malezya ve Pakistan gibi ülkelerle savunma ve ekonomik işbirliği anlaşmalarıyla Pasifik'e olan erişimini genişletti." ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

  1. Trump: Büyük dalga yakında geliyor
  2. İran'da Geçici Liderlik Konseyi Üyesi Ayetullah Arafi’den açıklama
  3. Çin Dışişleri Bakanı Wang, İranlı mevkidaşı Arakçi ile telefonda görüştü
  4. Hamaney'in eşi de hayatını kaybetti
  5. ABD Savunma Bakanı Hegseth: Bu bir rejim değişikliği savaşı değil ama rejim değişti
  6. Pakistan: Operasyonlarda Afganistan tarafında 435 kişi hayatını kaybetti
  7. Laricani: Uzun bir savaşa hazırız
  8. CENTCOM: İran saldırılarında hayatını kaybeden asker sayısı 4'e yükseldi
  9. AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen'den 'diplomatik çözüm' açıklaması
  10. ABD: 3 savaş uçağımız Kuveyt'te dost ateşi sonucu düşürüldü

© Copyright 2026

DHA