Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenski, kurmaylarıyla Bahmut için bir araya geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yoğun çatışmaların sürdüğü Bahmut ve diğer bölgelerdeki son durumla ilgili ülkenin askeri liderleriyle görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Operasyonel ve stratejik birlik gruplarının komutanları, ana cepheler hakkında durum raporu verdi. Bahmut’taki durum ayrıntılı olarak gözden geçirildi. Savunma operasyonuna devam etmek ve Bahmut'taki pozisyonların daha da güçlendirmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu” denildi.

KRİTİK NOKTA: BAHMUT

Bahmut kenti, Donetsk ve Luhansk bölgeleri arasında yer alıyor. An itibarıyla Ukrayna kontrolünde olan bölge için çatışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus birliklerinin Bahmut’un etrafını sarmaya çalıştığı ifade edilmişti. Rus birlikleri, henüz Bahmut’ta kontrolü ele geçiremedi.

 

Diğer Haberler

  1. ABD’de Türkiye Coşkusu
  2. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran ile yapıcı diyalog ve yeni anlaşmalar kurmayı amaçlıyoruz
  3. Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
  4. Fransa'da Ebola vakasıyla temas ettiği düşünülen 5 kişi karantinaya alındı
  5. İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti
  6. Belçika'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
  7. ABD Senatosu, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandıracak tasarıyı reddetti
  8. Bakan Kurum, Londra'da Kral 3'üncü Charles'ın ev sahipliğindeki resepsiyona katıldı
  9. Fransa'da 48 vilayette turuncu alarm verildi
  10. Kolombiya'da Ulusal Seçim Konseyi, seçimi kazanan Espriella'yı cumhurbaşkanı ilan etti

© Copyright 2026

DHA