Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenski, sahadaki gelişmeleri değerlendirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ekibi ile yaptığı görüşmenin ardından sahadaki son gelişmeleri paylaştı. Zelenski, Bahmut, Donetsk ve Soledar’da çatışmaların çok şiddetli olduğunu belirtti.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ulusa sesleniş konuşmasında sahadaki son gelişmelere ilişkin bilgi veren Zelenski, “Donetsk bölgesinde, Bahmut, Soleda’da çatışmalar çok şiddetli ve acı verici. Askerlerimize bu yönde yardımcı olmak için her şeyi yapıyoruz. Orada savunmayı tutan kahramanlarımız. Oradaki herkes en yüksek şükranı hak ediyor. Luhansk bölgesi ve Harkiv bölgesinde varlığımızı güçlendiriyoruz. Güneyde işgalcilerin yeteneklerini sınırlamaya devam ediyoruz. Sınırda tüm çevreyi güçlendiriyoruz. Tabii ki, Ukrayna'nın tam bağımsızlığı ve devletimizin terörist devletin gayri resmi etki ağlarından korunması alanındaki daha ileri adımları tartıştık” dedi.

ENERJİ KONUSUNA İLİŞKİN DE GÖRÜŞÜLDÜ

“Toplantıda ayrı bir konuşmayı da enerji hakkında yaptık” diyen Zelenski, “Tavan fiyat, yani Rus petrolünün ihracat fiyatının sınırlandırılması tartışması dünyada sona erdi. Ne yazık ki, büyük kararlar alınamadan. Rusya, enerji piyasasını kasıtlı olarak istikrarsızlaştırarak şimdiden tüm dünya ülkelerine büyük kayıplar verdirdi. Bu dünyadaki diğer ülkeler için zayıf bir pozisyon. Daha güçlü mekanizmaların kullanılmasının gerekliliği an meselesi” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Pezeşkiyan: İran-ABD görüşmeleri ileriye doğru atılmış bir adımdır
  2. Tayland'da seçmenler, erken genel seçim için sandık başında
  3. Hindistan'da kömür madenindeki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi
  4. Trump, Honduras Devlet Başkanı Asfura ile görüştü
  5. İspanya'nın Endülüs bölgesinde şiddetli yağış devam ediyor
  6. Küba'da yakıt krizi nedeniyle bazı oteller kapandı
  7. Filipinler'de tropikal fırtına: 12 ölü
  8. Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti
  9. Lübnan: İsrail’in saldırıları, ülkemizin egemenliğini hedef alıyor
  10. Suriye ve Suudi Arabistan iş birliği anlaşmaları imzaladı

© Copyright 2026

DHA