Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy, ‘100 Yıllık Ortaklık’ anlaşmasını onayladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesi ile İngiltere arasında ocak ayında imzalanan ‘100 Yıllık Ortaklık’ anlaşmasını onaylayan yasayı imzaladı.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA) -

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkesine verdiği destek nedeniyle İngiltere Kralı 3’üncü Charles ve ailesine teşekkür etti. Zelenskiy paylaşımında, Ukrayna'nın, insanların hayatını ve değerleri korumak için mücadele verdiğini belirterek, “Britanya birçok alanda özgürlüğü savunmada öncü olmaya devam ediyor. Birlikte çok şey başardık, özgürlüğü seven ülkelerin desteğiyle değerleri savunmaya ve hayatları korumaya devam ediyoruz. Diplomasinin işe yaraması ve Avrupa kıtası için kalıcı barışın sağlanması çabamızda birlik içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve İngiltere arasında daha önce ‘100 Yıllık Ortaklık’ anlaşmasının imzalandığını kaydeden Zelenskiy, "İttifakımız gücümüzü ikiye katlıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Çin Dışişleri Bakanı Wang, IAEA Başkanı Grossi ile görüştü
  2. Bangladeş'te yolcu otobüsü nehre düştü: 24 ölü
  3. BM: ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş kontrolden çıktı
  4. Beyaz Saray: İran yenildiğini kabul etmezse, Trump onları daha sert vuracak
  5. Japonya devlet petrol rezervlerini kullanıma açıyor
  6. Kuveyt: Füze ve İHA saldırılarına karşılık verildi
  7. ABD Başkanı Trump: İran anlaşma yapmak istiyor
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile müzakere yok
  9. Bakan Bolat, Kamerun'da ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti
  10. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya'da

© Copyright 2026

DHA