Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Dondurulmuş Rus varlıklarını alabilmemiz Putin için büyük bir kayıp olacaktır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dondurulmuş Rus varlıklarını alabilmeleri halinde bu durumun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresi için büyük bir kayıp olacağını bildirdi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dondurulmuş Rus varlıkları ile ilgili açıklamada bulundu. Zelenskiy, “Bu parayı herhangi bir şekilde alabilmemiz, Ruslar için büyük bir kayıp olacaktır. İster diğer ülkeler tarafından sigortalanmış bir kredi olsun, ister başka bir yol. Ancak bu 140-160 milyar avroyu alabilirsek, bu Putin ve çevresi için büyük bir kayıp olacaktır. Biliyorsunuz ki, bu onların parası ve bu yüzden onların sistemleri ile zümreleri istikrarsızlaşıyor. Bu nedenle bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dondurulmuş varlıkların Ukrayna'ya transferini, Rusya’ya karşı ‘büyük bir yaptırım’ olarak niteleyen Zelenskiy, “Parayı dondurmak bir şey, ama onu Ukrayna'ya vermek başka bir şey. Sadece silahlar için değil. Bu parayı kullanarak Ukrayna'da üretim yapacağız. Ukrayna'nın Öncelikli İhtiyaçlar Listesi’nden (PURL) hava savunması paketi alacağız. Enerji tasarrufu vb. için füzeler ve hava savunma sistemleri satın alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Dondurulmuş varlıkların aktarımının Rusya’ya mesaj vereceğini vurgulayan Zelenskiy, “Rusya için önemli bir sinyal olacak. Bakın, devam ederseniz, gelecek yıl enerji ticaretinde yaptırımların nasıl işleyeceğine bağlı olarak 35 ila 80 milyar avro ve ayrıca dondurulmuş varlıklarda 140 milyar avro kaybedeceksiniz. Bu, barışı sağlamak için önemli bir araçtır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
  2. Maldivler'de kurtarma operasyonuna katılan dalgıç da hayatını kaybetti
  3. Mars'taki 'Perseverance' keşif aracından yeni özçekim
  4. Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü
  5. ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
  6. Pezeşkiyan'dan Papa’ya teşekkür mektubu
  7. ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  8. Tayland'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu
  9. Çin Devlet Başkanı Şi, yılın ikinci yarısında ABD’yi ziyaret edecek
  10. Hindistan'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 111 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA