Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Koşulsuz ateşkes havada, denizde ve karada sağlanmalı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İtalya’da bir araya geldi. Zelenskiy, Starmer ile görüşmesi hakkında, “Koşulsuz ateşkes havada, denizde ve karada sağlanmalı” dedi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un cenaze töreni sırasında Roma'da bir görüşme yaptı. İkili görüşmede, Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barış için atılan adımları ele aldı. Starmer ve Zelenskiy, gelecek adımları diğer ortaklarla planlama ve tekrar bir araya gelme konusunda mutabakata vardı.

Zelenskiy, Starmer ile görüşmesi hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koşulsuz ateşkesin sağlanması ve güvenlik garantilerini ele aldıklarını belirterek, “Koşulsuz ateşkes havada, denizde ve karada sağlanmalı. Güvenilir güvenlik garantileriyle adil bir barışın tesisi yolunda ilk adım olmalıdır. Ancak güçlü garantiler kalıcı barışı sağlayabilir ve insan hayatını koruyabilir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD'deki İsrail-Lübnan 3’üncü tur görüşmeleri başladı
  2. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  3. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar dolara yaklaştı
  5. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  7. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  8. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  9. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'

© Copyright 2026

DHA