Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Rusya, 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesinin çeşitli bölgelerine gece yarısı boyunca 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenlediğini duyurdu.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinde ülkenin güneyi ile Odessa'da özellikle enerji altyapısını hedef alan hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Odessa’da 2 kişinin yaralandığını belirten Zelenskiy, “Ülke genelinde bir düzineden fazla tesis hasar gördü. Kirovograd, Mikolayiv, Odessa, Sumi, Harkiv, Herson ve Çernigiv bölgelerinde, gece yarısı düzenlenen saldırıların ardından binlerce aile şu anda elektriksiz durumda. Saldırılar Dnipro ve Çerkasi bölgelerini de vurdu. Düşman toplamda 450'den fazla saldırı insansız hava aracı (İHA) ve çeşitli türlerde 30 füze kullandı. Rusya'nın gece yarısı saldırısından etkilenen bölgelerimizde elektrik ve su tedarikini yeniden sağlamak için gerekli tüm hizmetler şu anda çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Herkesin Rusya'nın yaptıklarını görmesinin önemli olduğunun altını çizen Zelenskiy, “Halkımıza karşı terör eylemlerinde attıkları her adım ve tüm saldırıları, açıkça bu savaşı sona erdirmekle ilgili değildir. Hala devletimizi yok etmek ve halkımıza azami acı çektirmek istiyorlar. Bu nedenle, hayatları korumaya ve bu savaşı sona erdirmeye yardımcı olacak her konuda desteğe ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 247'ye yükseldi
  2. Trump: Komünizm ülkemize yönelik en büyük tehdit
  3. ABD ve İran'dan karşılıklı saldırıları durdurma kararı: Görüşmeler Doha'ya taşındı
  4. DSÖ: Avrupa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle 1300 kişi hayatını kaybetti
  5. Suudi Arabistan’da helikopter düştü: 14 ölü
  6. Fransa'da uçak kazası: 11 ölü
  7. Zelenskiy: Rusya’da iki petrol rafinerisine saldırı düzenlendi
  8. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den ABD’ye çağrı
  10. ABD’de şiddetli yağışların yol açtığı selde 4 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA