Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Rusya son bir haftada 1300'den fazla İHA ve 96 füze ile saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Rusya son bir haftada 1300'den fazla İHA, 96 füze ve 1400'ün üzerinde güdümlü bomba ile saldırdı” dedi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA) -

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun bugün düzenlediği hava saldırısına ilişkin sanal medya hesabından paylaşımda bulundu. Zelenskiy, bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Rusya'nın Ukrayna'da Kiev, Sumi, Dnipropetrovsk, Kirovograd, Mıkolayiv ile Odessa ve Poltava bölgelerini hedef aldığını bildirdi. Saldırılar nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 kişinin yaralandığını vurgulayan Zelenskiy, “Saldırının ana hedefi enerji sektörüydü. Sıradan konut binaları ve demir yolu da hasar gördü” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya'nın bir hafta içinde ülkesine 1300'ün üzerinde insansız hava aracı (İHA), 96 füze ve 1400'den fazla güdümlü bombayla saldırılar düzenlediğini kaydederek, “Moskova, diplomasiye harcadığından daha fazla imkanını hava saldırılarına ayırmaya devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA