Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Topraklarımız konusundaki tutumum değişmedi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin toprak bütünlüğünden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Topraklarımız konusundaki tutumum değişmedi” dedi.

ABONE OL
LİTVANYA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, temaslarda bulunduğu Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile ortak basın toplantısı düzenledi. Savaşın sona erdirilmesi için ABD tarafıyla üzerinde çalıştıkları Ukrayna güvenlik garantileri belgesinin imzalanmak için hazır olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Belge yüzde 100 hazır ve müttefiklerimizin, onu imzalamak için tarih ve yeri konusunda anlaşmaya varmasını bekliyoruz. Ardından belge, ABD Kongresi ve Ukrayna Parlamentosu'na onaya sunulacak” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya, Ukrayna ve ABD arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de yapılan müzakereleri de değerlendirdi. ABD'nin önerdiği 20 maddelik barış planın görüşmelerde ele alındığını vurgulayan Zelenskiy, “Çok sayıda zor konu vardı ve onların sayısı şimdi azaldı. Ukrayna kendi topraklarını savunmak için mücadele ediyor. Topraklarımız konusundaki tutumum değişmedi” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İsrail Savunma Bakanı Katz: Lübnan'daki operasyonları genişletmeye hazırlanıyoruz
  2. Trump: Petrol fiyatları yükseldikçe ABD daha fazla kazanıyor
  3. İran'ın yeni lideri Mücteba Hamaney'den ilk açıklama
  4. Arakçi: Savaşta tarihi eserler de hedef alındı
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 687’ye yükseldi
  6. Belçikalı AP üyesi Botenga: Bombalarınız asla demokrasi getirmedi ve asla getirmeyecek
  7. Zelenskiy: Rusya'nın bizi işgal etmeye yetecek gücü yok
  8. Bakan Göktaş: Fırsat eşitliğini esas alan iş ve satın alma uygulamalarını güçlendireceğiz
  9. Uluslararası Enerji Ajansı 400 milyon varil petrolü piyasaya sürme kararı aldı
  10. Şili'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Jose Antonio Kast yemin ederek göreve başladı

© Copyright 2026

DHA