Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy'den 'barış planı' açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sonlandıracak barış planının geliştirildiğini bildirdi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA) -

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Washington yönetiminin Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için hazırladığı barış planına ilişkin görüşmelerin ABD'de yapıldığını belirtti. ABD'deki toplantılara katılan Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov'un başkanlığındaki heyeti kabul ederek kendilerinden bilgi aldığını kaydeden Zelenskiy, telefonda konuşulamayan konuları yüz yüze görüştüklerini aktardı.

Umerov'un ABD'li yetkililerle barış planına ilişkin çalıştığını ve görüşmelerde Ukrayna için temel konular hakkında ABD tarafını bilgilendirdiğini vurgulayan Zelenskiy, “Çalışmalar, Cenevre Belgesi'ne dayanıyordu ve bu belge daha sonra geliştirildi” dedi.

Kendisinin de Avrupa'da son iki günde yaptığı görüşmeler hakkında heyeti bilgilendirdiğini ifade eden Zelenskiy, “Rusların, Amerikan tarafıyla yapacakları görüşmelere hazırlık olarak yeni dezenformasyon kampanyaları başlattığını belirtmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Pezeşkiyan: Katar'daki 6 milyar dolarlık dondurulmuş varlığımız iade edilecek
  2. Beyaz Saray: Doha'daki İran görüşmelerine Witkoff ve Kushner katılacak
  3. Trump: İran görüşme talep etti, yarın Doha'da gerçekleşecek
  4. DSÖ'den Hantavirüs açıklaması: Salgın sona yaklaşıyor
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 247'ye yükseldi
  6. Trump: Komünizm ülkemize yönelik en büyük tehdit
  7. ABD ve İran'dan karşılıklı saldırıları durdurma kararı: Görüşmeler Doha'ya taşındı
  8. DSÖ: Avrupa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle 1300 kişi hayatını kaybetti
  9. Suudi Arabistan’da helikopter düştü: 14 ölü
  10. Fransa'da uçak kazası: 11 ölü

© Copyright 2026

DHA