Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

19 Mayıs, 100’üncü yılında üç farklı etkinlikle kutlanacak

Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Milli Mücadele’nin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı 100’üncü yılında üç farklı etkinlikle kutlayacak. Kutlama sebebiyle düzenlenecek ‘Bağımsızlığa İlk Adım 100. Yılında Milli Mücadele’ sempozyumunda İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ve Ali Fethi Okyar’n torunu Fethi Okyar da yer alacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Türkiye’de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün bulunduğu tek vakıf üniversitesi olan Yeditepe Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü bulunan diğer yedi devlet üniversitesinin enstitü yöneticilerini, Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı vesilesiyle, 17 Mayıs’ta düzenleyeceği sempozyumda bir araya getirecek. Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Alim Baran öncülüğünde, ‘Bağımsızlığa İlk Adım 100. Yılında Milli Mücadele’ adıyla düzenlenecek sempozyumun açılışında İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ve Ali Fethi Okyar’n torunu Fethi Okyar konuşma yapacak.

Türkiye’de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün bulunduğu İstanbul, Boğaziçi, Hacettepe, Atatürk, Dokuz Eylül, Ankara ve Erciyes üniversiteleri enstitü yöneticilerinin katılacağı bir oturumun gerçekleştirileceği sempozyumda ayrıca Türkiye’nin çok sayıda üniversitesinden öğretim üyeleri, çeşitli oturumlarda Milli Mücadele’ye ilişkin sunumlar yapacak.

19 AKADEMİSYEN VE 19 ÖĞRENCİDEN 100. YIL SERGİSİ

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya öncülüğünde, üniversitenin öğretim üyesi 19 akademisyen ve 19 öğrencinin Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı anısına ortaya koyduğu eserlerden oluşan ‘İlk Adım 100. Yıl Koleksiyonu’ da, 17 Mayıs’ta üniversitenin rektörlük binasında sergilenmeye başlayacak.

Koleksiyon daha sonra Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı il olan Samsun’da sergilenecek. Ardından da milli mücadele rotasında bulunan üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleriyle düzenlenecek ortak sergilerle Türkiye’yi gezecek.

KIRKYAMA TİYATRO GÖSTERİSİ

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında ayrıca Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Balay ve bölüm öğretim üyelerinin yönetmenliğinde, 19 bölüm öğrencisinin, 10 oyundan derleyerek oluşturduğu ‘Kırkyama’ isimli gösteri, yine rektörlük binasında sergilenecek.

Diğer Haberler

  1. Belediye-üniversite iş birliğiyle Küp Uydu Projesi hayata geçiriliyor
  2. Özel Ege Lisesi'ne TÜBİTAK Final Sergisi'nde birincilik ödülü
  3. Mektebim Koleji Zonguldak’ta açılıyor
  4. MediaMarkt Türkiye ve TEGV’den deprem bölgesinde 11 bini aşkın çocuğa eğitim desteği
  5. Bakan Tekin, Erzurum'da 12 derslikli okulun açılışını yaptı
  6. Girişimci Zülal Tannur, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencileriyle bir araya geldi
  7. ODTÜ’de 70’inci yıl buluşması
  8. Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nı tamamlayan 59 genç sertifikasını aldı
  9. Eğitim-Bir-Sen’den ramazan etkinliklerine karşı çıkan sendikalara yönelik açıklama
  10. İYTE'den bilimsel üretimde başarı: Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ikinci sırada

© Copyright 2026

DHA