Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

5 üniversiteli, direksiyon eğitimini sanal ortama taşıdı

BAŞKENT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi 5 kişi, geliştirdikleri '3 Boyutlu Sürüş ve Eğitim Simülasyonu' projesi ile sürücü adaylarının direksiyon eğitimini sanal ortama taşıdı. Proje sorumlularından Ecenaz Elverdi, "İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde ya da rahat oldukları herhangi bir yerde bu simülasyonu kullanıp direksiyon eğitiminden faydalanabilecek" dedi.

ABONE OL
Gizem KARADAĞ-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- 

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok eğitim gibi sürücü adaylarının eğitimi de çevrim içi hale getirildi. Sürücü adaylarının eğitim alamadıkları için direksiyon pratiği yapamama sorununa, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri çözüm buldu. Öğrenciler, klavye ve konsol aracılığıyla direksiyon eğitimini sanal ortama taşıdı. 3 Boyutlu Sürüş ve Eğitim Simülasyonu projesiyle, sürücü adaylarına bilinçli araç kullanımının temel unsurları, sanal bir şehirde ve gerçeğe yakın trafik akışı içinde öğretiliyor.

'SİMÜLASYONDA 3 SENARYO VAR'

Proje sorumlularından Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Ecenaz Elverdi, proje sayesinde evlerde ya da kurslarda simülasyon kullanılarak direksiyon eğitimi görülebildiğini belirterek, "Simülasyonda 3 senaryo var; sınav, serbest sürüş ve eğitim. Bu eğitimler de viraj, sürüş, kalkış, duruş, park eğitimidir. Öncelik de geçiş eğitimidir. Sınav ise bu eğitimlerin hepsinin olduğu bir ortam. Sınav ortamında hiçbir şekilde acıma olmuyor. Eğer bir hata yapılırsa anında sınav iptal ediliyor. Serbest sürüş ortamında ise kullanıcılara haritayı tanıma fırsatı sunuluyor. Hiçbir şekilde serbest sürüş ortamlarında bir kontrol aşamasından da geçmiyorlar" dedi.

'HERHANGİ BİR YERDE EĞİTİMDEN FAYDALANABİLECEKLER'

Ecenaz Elverdi, kişilerin simülasyonu kullanabilmeleri için öncelikle sisteme kaydolmaları gerektiğini ifade ederek, "Sisteme kaydolduktan sonra manuel vites veya yarı otomatik vites olmak üzere seçenekler sunuluyor. İstedikleri vites seçeneğini seçip simülasyona başlıyorlar. İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde ya da rahat oldukları herhangi bir yerde bu simülasyonu kullanıp direksiyon eğitiminden faydalanabilecek. Pandemi sürecinde sürücü adaylarının yüz yüze eğitim alamadıklarından dolayı yaşadıkları zorlukların farkındaydık. Bu zorluklara bir çözüm olabilmek için bu simülasyonu ortaya çıkardık. Yaklaşık 1 yılda projemizi tamamladık" diye konuştu. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen: MEB’den nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturmasını temenni ediyoruz
  2. Bakan Kacır: 41'inci Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ülkemiz birinci oldu
  3. Bakan Tekin: Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü
  4. BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı
  5. Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor
  6. YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz
  7. Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı
  8. LGS'ye girecek öğrencilere öneri: '5 dakika daha' taktiği
  9. Digiturk’un medya ve yayıncılık eğitim akademisi başlıyor
  10. Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe öğrenmek isteyen özel gereksinimli bireylere yönelik proje

© Copyright 2024

DHA