Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

7'nci Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı mezuniyet töreni düzenlendi

TÜRK Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile yürütülen 'Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı'nın 7'nci mezuniyet töreni düzenlendi.

ABONE OL
Rukiye MEYVECİ-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

TÜRKPATENT konferans salonunda gerçekleştirilen törende 10 ülkeden 11 uluslararası öğrenci diplomalarını aldı. Törene, TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TÜRKPATENT Başkanı Başpınar, mezun olan öğrencileri bir yıllık yoğun ve zorlu bir yüksek lisans programını tamamladıkları için tebrik ederek "Ülkemizde fikri mülkiyet hukuku ile ilgili farklı programlar lisansüstü düzeyinde var; ama bu programı diğerlerinden ayıran temel husus, uluslararası boyutunun olması. 10 farklı ülkeden 11 uluslararası öğrencimiz mezun olmayı hak kazandı. Geride bıraktığımız 7 yılda 39 farklı ülkeden öğrencimiz, bu programı tamamlayarak ülkelerine döndü. Ülkelerinin fikri mülkiyet ekosistemlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Türk mezunlarımızın ülkemizin fikri mülkiyet sistemini, uluslararası öğrencilerin de kendi ülkelerinin fikri mülkiyet sistemlerini uygulamalarına katkı sağlaması, bizim en büyük temennimiz. Uluslararası öğrencilerden şöyle bir beklentimiz olacaktır; ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü fikri mülkiyet elçisi olarak kurumumuzla ve Ankara Üniversitesi ile irtibat halinde çalışmalarına devam etmelerini diliyoruz" dedi.

'ÜLKEMİZİN FİKRİ ÜRÜN HAVUZUNU GELİŞTİRİYOR'

Başpınar sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kurumumuz ülkemizde sınai mülkiyet hakları ile ilgili patent, faydalı model, marka tasarım, coğrafi işaretle ilgili tescil faaliyetlerini yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor. Ülkemizin fikri ürün havuzunu geliştiriyor, geliştirmeye katkı sağlıyor. Bu asli görevimiz; ama bu görevin yanında ülkemizin fikri mülkiyet alanında sınai mülkiyet alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının karşılanmasına da katkı sağlayan çalışmaların içerisinde yer alıyor. Bu yüksek lisans programı geride bıraktığımız 7 yılın sonunda bu sürece katkı sağlayan araçlardan bir tanesi haline geldi diyebiliriz."

Konuşmasının ardından TÜRKPATENT Başkanı Başpınar ve Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öztürk, mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. İKÜ’de Fahamettin Akıngüç için anma töreni düzenlendi
  2. İstanbul Kent Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında Türkiye birincisi oldu
  3. Isparta'da bin bilgisayar toplumsal fayda amacıyla kullanıma sunulacak
  4. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli soru yazım kılavuz raporu yayımlandı
  5. Yarının Köyleri dijital merkezlerinde yaz eğitimleri başlıyor
  6. Eğitim Gücü Sen’in açtığı davada proje okulları için karar çıktı
  7. Tercih danışmanı 'Rota Maarif', hizmete sunuldu
  8. 'Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare' etkinlikleriyle çevre bilinci güçlendirildi
  9. Kültür Okulları’nın Kurucusu Fahamettin Akıngüç hayatını kaybetti
  10. Uyum eğitimi, yıl boyunca sürecek gelişim modeline dönüştürüld

© Copyright 2026

DHA