Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Anne-kız birlikte sınav heyecanı yaşadı

Karabük'te Oya Karakavuz (49) ile kızı Nil Aslı Karakavuz (18), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) birlikte girmenin heyecanını yaşadı.

ABONE OL
Murat ÖZELCİ/KARABÜK, (DHA)-

Karabük'te YKS heyecanı, sabahın erken saatlerinde başladı. Sınava girecekleri okulların önünde yoğunluk oluşturan adaylar, kimlik ve sınav giriş belgesi kontrollerinin ardından salonlara alındı. Sınavdan 15 dakika önce kapıların kapatılması kuralı gereği, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına aday alımı yapılmadı ve kapılar kapatıldı.

'RAKİBİZ ARTIK'

Kızıyla birlikte sınava girecek olmanın heyecanını yaşayan Oya Karakavuz, "33 seneden sonra sınava giriyorum. Kızımın heyecanını paylaşıyorum hem kendimi denemek istedim. Birdenbire oldu, 'Ben de gireceğim' dedim. Aynı kattayız, aynı binadayız "dedi. Kızı Nil Aslı Karakavuz ise "Stresim daha da azaldı annemle birlikte gireceğim için. Rakibiz artık. Bakalım kim daha yüksek yapacak" diye konuştu.




Diğer Haberler

  1. Üniversitelerde ilk ders 'Terörsüz Türkiye' olacak
  2. 'e-YDTS 2' cumartesi günü uygulanacak
  3. Ortaokul öğrencileri için 'Yapay Zeka Eğitim Programı' hayata geçirildi
  4. MEBİ 2026-2027 YKS ve LGS Deneme Takvimi belli oldu
  5. Uzmanından çocuklarda sanal medyayı 'kademeli azaltma' önerisi
  6. Prof. Dr. Celal Şengör’den gençlere: Merak edin, öğrenin, problemlerden yılmayın
  7. 2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlayacak
  8. ÖSYM: Osmanbey Kampüsünde KPSS'ye giren 392 adaya eş değer sınav yapılacak
  9. 'Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı' yayımlandı
  10. Bakan Tekin, Sudan Eğitim Bakanı Hajar ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA