Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tekin: Eğitim ve öğretim süreçlerimizin dinamik olmasını istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim ve öğretim süreçlerimizin dinamik olmasını istiyoruz. Statik, durağan bir yapının bizi dünyadaki muadillerimizle rekabet etme ortamından uzaklaştıracağına inanıyoruz" dedi.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL-Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu’nda ‘1’inci Ulıslararası Eğitim Kongresi’ düzenlendi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanma sürecini değerlendirmek ve elde edilen sonuçları analiz etmek amacıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Bakan Tekin, 2014 yılı Kasım ayında 1’inci Eğitim Felsefesi Kongresi’ni yaptıklarını söyledi. Tekin, "Bugün Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli diye hayata geçirdiğimiz sürecin aslında başlangıç noktası orası. 'Eğitim felsefesi kongresi' başlığını verme sebebimiz şuydu; Dünyadaki bu anlamda eğitimde felsefi anlamda, metodolojik anlamda yapılan değişiklikleri görmek bizim kendi eğitim felsefemizi ve metodolojimizi bir analize tabi tutmak adına bir başlangıç noktasıydı bizim açımızdan. 2014 yılında Kasım ayında bunu başlattık. Ardından sayısını hatırlayamadığım çalıştaylar, toplantılar, organizasyonlar yaptık ve bir süreci başlatmış olduk, bir dönüşüm sürecini. Bugün aslında bu dönüşüm sürecinde başka bir başlangıcın yani uygulamaya yönelik başlangıcın en azından ilk yılını değerlendirmek üzere buradayız. Dolayısıyla belki '1'inci' ifadesini orada '2'nci' diye düzeltebiliriz" diye konuştu.

Bakan Tekin, çalıştaylarda, bakanlık birimleri dışında bilimsel çalışma yapan akademisyenlerin değerlendirmelerinin olacağını belirterek, "Biz eğitim ve öğretim süreçlerimizin dinamik olmasını istiyoruz. Statik, durağan bir yapının bizi dünyadaki muadillerimizle rekabet etme ortamından uzaklaştıracağına inanıyoruz. Dolayısıyla bütün bu geri dönüşlerden hareketle yaz aylarında hem ilgili genel müdürlükte hem de talim ve terbiye kurulu başkanlarımız süreçle ilgili revizeler yapacak. Dolayısıyla oradaki geri dönüşler bizim açımızdan önemlidir” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İstinye Üniversitesi’nden Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerine yapay zeka ve bilişim laboratuvarı desteği
  2. YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler ‘Terörsüz Türkiye’ hedefini ele almalı
  3. Türk Medeni Kanunu'nun 100 yıllık serüveni, Medeni Hukuk Sempozyumunda ele alındı
  4. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Teknopark İzmir ve İYTEye 'Üstün Proje Ödülü'
  5. Düzce'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi
  6. Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'nde eğitime ara verildi
  7. Giresun’da Enver Yücel Kültür Merkezi’nin temeli atıldı
  8. Uzmanından çocukların psikolojik güvenliği için ailelere öneriler
  9. Yeditepe Üniversitesi’nden 12 akademisyen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
  10. KTÜ'lü öğrenciler, uzaydan gelen sinyalleri yakaladı

© Copyright 2026

DHA