Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tunç ve ÖSYM Başkanı’ndan açıklama

8 Haziran Cumartesi günü başlayan YKS sınav maratonu sona erdi. ÖSYM Başkanı'ndan sınav sonrası paylaşım geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YKS ile ilgili gerçeğe aykırı iddia ve paylaşımlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

ÖSYM Başkanı Ersoy, sosyal medya hesabından YKS ile ilgili yaptığı açıklamada, "3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez. Hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adaylarımızın başarılı bir sınav geçirmiş olmalarını diliyor, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Top artık bizde, hep beraber bu sürece sahip çıkalım
  2. YKS’de ilk binin tercihi tıp ve mühendislikler oldu
  3. Özel okullarda ücretsiz okutulacak öncelikli öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı
  4. Eğitim Gücü Sen’den eylem kararı
  5. Final Eğitim Kurumları’ndan 500’e yakın öğrenciye yurt dışı üniversitelerinden kabul
  6. Yükseköğretim Kurulu'ndan üniversitelere 'Terörsüz Türkiye' çağrısı
  7. Gülfidan öğretmen, okuluna 5 bin 500 kitaplık modern kütüphane kazandırdı
  8. Çankaya’da çocuklar Karagöz’ü uygulamalı öğreniyor
  9. Aileler çocuklarının okula uyum sürecine eşlik edecek
  10. 2026-MEB-AGS sınav sonuçları açıklandı

© Copyright 2026

DHA