Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Depremde bacaklarını ve annesini kaybetti, üniversite hayalinden vazgeçmedi

Kahramanmaraş merkezli depremde iki bacağını ve annesi Betül Günyaşar'ı (40) kaybeden Abdurrahman Aydın (18), üniversite sınavına tekerlekli sandalye ile girdi. Aydın, "Annemin bu günü görmesini çok isterdim. Büyük bir mühendis olmamı çok istiyordu. Annem için başaracağım” dedi.

ABONE OL
Rukiye MEYVECİ-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)-

Abdurrahman Aydın, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde Hatay’da annesi Betül Günyaşar ile enkaz altında kaldı. 15 saat sonra enkazdan annesi ile birlikte yaralı olarak çıkarılan Aydın’ın 3 gün sonra hastanede bacakları ampute edilirken, annesi ise hayatını kaybetti. Ankara'ya sevk edilen ve Hacettepe Tıp Fakültesi’nde tedavisinden sonra taburcu edilerek, tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Aydın, hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmek için bugün YKS'ye girdi. Aydın, YKS'nin ilk oturumuna Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde girerek, ter döktü.

'ANNEM İÇİN BAŞARACAĞIM'

15 yaşından itibaren dalış sporu ile uğraşan ve bacaklarını kaybettikten sonra da dalıştan vazgeçmeyen Aydın, elektrik elektronik mühendisliği okumak istediğini söyledi. Hayallerini gerçekleştireceğine inandığını belirten Aydın, "Annem, kendim, ülkem için başaracağım. Hayatta hiçbir şey engel değil. Tedavi sürecimden dolayı burada okula başlayamadım. Evden üniversite sınavına çalışmaya devam ettim. Test çözdüm, ders çalıştım. Hiçbir zaman yılmadım, kopmadım. Çünkü her şeyi başaracağımı biliyordum. Elektrik elektronik mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Başaracağımdan eminim. Annemin bu günü görmesini çok isterdim. Büyük bir mühendis olmamı çok istiyordu. Kader bizi buralara sürükledi. Annem için başaracağım" dedi.



Diğer Haberler

  1. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  2. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  3. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  4. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  5. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak
  6. Bakan Tekin: Eğitim öğretim süreçleri siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu
  7. Uluslararası Kodlama Olimpiyatları’nda ilk 10’da iki Türk öğrenci yer aldı
  8. Bilfen Yayıncılık, ‘Maarif Modeli’ne uygun yeni probil dergileri ve kitaplarını tanıttı
  9. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  10. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi

© Copyright 2025

DHA