Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dicle Elektrik’in eğitim bursu ödüllü yarışması sonuçlandı

DİCLE Elektrik tarafından 11-18 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası’nda başlatılan ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan "Elektrikte Kaçak ve İsrafa Karşı En İyi Mesaj ve En İyi Afiş Tasarımı Yarışması" sonuçlandı.

ABONE OL
DİYARBAKIR,(DHA)

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde kaçak elektrikle mücadele ve enerji tasarrufu konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmada, Mardin’de yaşayan ve Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Abdullah Güler’in “Kaçak Önce Aydınlatır, Sonra Hayat Karartır” sloganıyla tasarladığı afiş birinciliğe layık görüldü. Böylelikle Güler, lisede okuyacağı her yıl için 5 bin lira eğitim bursu ve ailesiyle bir haftalık tatile hak kazandı.

Yarışmada ikinciliği Şanlıurfa’dan Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Buse Birsen Gülümser’in “İsrafı Karart, Geleceği Aydınlat” sloganıyla tasarladığı afiş kazandı. Diyarbakır’dan Silvan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ferhat Yavuz’un“Tasarruf Yapalım, Geleceğe Güzel Bir Dünya Bırakalım” sloganı ve afiş tasarımı ise üçüncü oldu. Yarışmada ikinci olan Buse Birsen Gülümser lisede okuyacağı her yıl için 5 bin lira, üçüncü olan Ferhat Yavuz ise 3 bin 500 lira eğitim bursu alacak.

Dicle Elektrik tarafından karşılanacak eğitim bursları, yarışmada dereceye giren öğrencilerin sınıflarını başarıyla geçmeleri, okula devam ediyor olmaları ve disiplin suçu işlememiş olmaları şartıyla devam edecek.

Yarışmanın sonuçları ve kazanan eserler Dicle Elektrik’in resmi web sitesinde yayınlandı.

Diğer Haberler

  1. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  2. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  3. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  4. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  5. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak
  6. Bakan Tekin: Eğitim öğretim süreçleri siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu
  7. Uluslararası Kodlama Olimpiyatları’nda ilk 10’da iki Türk öğrenci yer aldı
  8. Bilfen Yayıncılık, ‘Maarif Modeli’ne uygun yeni probil dergileri ve kitaplarını tanıttı
  9. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  10. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi

© Copyright 2025

DHA