Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

e-YDS yarın 4 ilde düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Elektronik Yabancı Dil Sınavı'nın (e-YDS 2025/6) yarın 4 ilde düzenleneceğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre; e-YDS 2025/6, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki 46 e-Sınav salonunda İngilizce olarak uygulanacak. Sınav saat 13.45'te başlayacak, adaylar saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda 80 sorudan oluşan test uygulanacak. Adaylara 180 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

'SINAVA 5 BİN 267 ADAY BAŞVURDU'

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Sınava 5 bin 267 aday başvurdu. Sınavda emniyet personeli dahil 319 kişi görev yapacak. Yıl içerisinde düzenli olarak yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavları, dil yeterliliğini ölçen önemli sınav uygulamaları olmayı sürdürüyor. Cumartesi düzenlenecek sınavla bu yıl dördüncü kez İngilizce olarak e-YDS gerçekleştirmiş olacağız. Adaylara başarılar, görevlilere kolaylıklar dilerim" dedi. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

Diğer Haberler

  1. İklim değişikliğinin eğitim üzerindeki etkileri internet seminerinde ele alındı
  2. TEDMEM, ‘Yeşil Eğitim’ raporunu yayımladı
  3. MEB'de COP31 hazırlıkları değerlendirildi
  4. Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası'nın teması 'Akif'in Ülküsü Yüzyılın Öyküsü' olarak belirlendi
  5. YÖK Başkanı Özvar: Üniversitelerimiz, Terörsüz Türkiye hedefine katkı sunmalı
  6. Sinop’ta 18'inci Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu
  7. 'Başarı öğretmen-aile iş birliğine bağlı'
  8. WhiteBIT TR ve TEGV'in iş birliğiyle ‘İyilik Hareketi' yeni dönemde de sürecek
  9. Akfen Gönüllüleri, 48’inci İstanbul Maratonu’nda eğitimde fırsat eşitliği için koştu
  10. Kent Üniversitesi ve kurucu vakfı ENEV, İstanbul Maratonu'nda farkındalık için koştu

© Copyright 2026

DHA