Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ebeveyn ve eğitimcilere, okula dönüşte başarı için uyum önerileri

Okullar dokuz günlük ara tatilin ardından pazartesi günü açılıyor. Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Direktörü Sibel Durak bazı çocukların yoğun bir okul temposuna uyum sağlamakta zorlanabileceklerini belirterek, ebeveyn ve eğitimcilere önerilerde bulundu.

ABONE OL
İZMİR, (DHA)-

İlk ve ortaöğretimdeki öğrenciler ilk ara tatil sonrası 18 Kasım Pazartesi günü eğitim-öğretime kaldığı yerden devam edecek. Ancak öğrencilerin ara tatilde bir arada olduğu ebeveynlerinden ayrılmalarının zor olabileceğine, geçiş döneminde duygusal ve fizyolojik tepkiler verebileceklerine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, her çocuğun, okula, derslere dönüş noktasında farklı tepkisi olabileceğini söyledi. Kimi heyecanla beklerken ve okul rutinine çok kolay uyum sağlayabilirken, bazılarının oldukça stresli ve kaygılı hissedebileceğine dikkat çekti. Ailelerin ve eğitimcilerin çocukların duygularını önemseyip iyi gözlemlemelerinin önemine vurgu yaptı. Velilere okula dönüş yaklaştığında çocukların okul ile ilgili aklından geçenleri ilgiyle dinlemesini öneren Sibel Durak, “Okulla ilgili endişeleri varsa çocuğunuzla konuşabilirsiniz. Okul kıyafetlerini ve çantasını birlikte hazırlayabilirsiniz. Tatil döneminde yapılan sanat, spor, bilim aktiviteleri, geziler, hobi atölyeleri gibi etkinlikleri okul döneminde de sürdürün" dedi.

Eğitmenler ve ebeveynlerin, çocukların zayıf yönleri yerine güçlü yönlerine odaklanarak onları cesaretlendirmeleri gerektiğini belirten Durak, okulda gerçekleşecek yeni etkinlikler hakkında konuşmak, okulu çekici hale getirerek çocukların arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tekrar bir araya gelme isteğini artırabileceğini de söyledi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonları 9. Türkiye Buluşması gerçekleştirildi
  2. Dr. Gezer'den Atlas Çağlayan iddianamesi ile ilgili değerlendirme
  3. Sözleşmeli eğitim personeli istihdamına ilişkin ek atama duyurusu
  4. YÖK Başkanı Özvar: Öğrencilerimizi gerçek hayat problemleriyle temas ettiren eğitim modelini gerekli görüyoruz
  5. Ankara'da okul binasının devredilmesine tepki gösteren öğrenci ve velilerden basın açıklaması
  6. İYTE'nin 'üniversite-sanayi iş birliğine' EBSO'dan 3 ödül
  7. YKS'ye 2 milyon 425 bin 560 aday başvurdu
  8. Türkiye'den 11 üniversite, dünyada ilk 500'e girdi
  9. ‘Gastronomide şefler böcek proteinine yöneliyor’
  10. Türkiye ve Macaristan'daki üniversitelerden deprem çalışmalarına yönelik iş birliği

© Copyright 2026

DHA