Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, YÖK Başkanı Erol Özvar’ı ziyaret etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret etti. Yalçın ziyarette, Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısı öncesi üniversite çalışanlarının özlük ve mali haklarına ilişkin sorunların çözümüne yönelik görüş ve talepleri iletti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Başkan Yalçın ziyarette, öğretim elemanlarının mali haklarına artış sağlanması taleplerini her fırsatta dile getirdiklerini, üniversite ödeneği ve yükseköğretim tazminatı oranlarının artırılması ile ek ders ücreti gösterge rakamlarının en az iki kat artırılması yönündeki talebi dile getirdi. Başkan Yalçın, akademik zammın elzem olduğunu belirterek, “Üniversitelerde çalışma barışı ve huzuru için idari personelin ‘üvey evlat’ hissetmemesi gerekmektedir. Üniversite idari personelinin üniversiteler arası yer değişikliği sürecinin kalıcı, sürekli ve şeffaf şekilde kurumsallaştırılması gerekir. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün bu konudaki fonksiyonunu biliyoruz. Sağlıklı çözüm için girişimleri sürdürmektedirler” dedi.

YÖK Başkanı Özvar, geçen yıl olduğu gibi bu konuya yaklaşımlarının pozitif olduğunu belirtti.

Genel Başkan Ali Yalçın, ayrıca MEB bünyesindeki doktoralı öğretmenlerin üniversite kütüphanelerine fiziki ve uzaktan erişimi ile veri tabanlarından yararlanabilmelerine yönelik talepleri de iletti. YÖK Başkanı Özvar, bu talebin KİK’te tartışılmasını önerdi. YÖK Başkanı Özvar, ayrıca öğrenci affının en kapsamlı şekilde düzenleneceğini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. YÖK Başkanı Özvar: Öğrencilerimiz sınavlarından başka bir şey düşünmesin
  2. Temel eğitimde güncel başlıklar, '4'üncü Milli Eğitim Kongresi'nde masaya yatırılacak
  3. Eğitim Gücü Sen’den yüzde 44’lük üye artışı
  4. Eğitim-Bir-Sen, 444 bin 454 üye sayısına ulaştı
  5. 65 yaşında üniversiteden mezuniyet sevinci yaşadı
  6. Farklı ülkelerden gelen uzmanlar kanserde erken tanı için İstanbul’da buluştu
  7. ‘Global HackAtom’un ulusal aşaması Türkiye’de yapıldı
  8. YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ilişkin açıklama
  9. 70 yaşında üniversiteden mezun oldu belgesini profesör oğlu verdi
  10. İstanbul Esenyurt Üniversitesi ile TTG International arasında iş birliği: VELOX OpenRAN laboratuvarı kuruluyor

© Copyright 2026

DHA