Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erasmus Gençlik Değişimi Projesi Sakarya’da başladı

Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde, AFAD tarafından gençlerin afetlere karşı bilinçlenmesini amaçlayan uluslararası “Yarına Hazır: Gençleri Afet Önleme Becerileriyle Donatmak” adlı proje hayata geçirildi.

ABONE OL
İsa ÇİÇEK/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)-

Erasmus+ KA152 Gençlik Değişimi kapsamında desteklenen “Ready for Tomorrow: Equipping Youth with Disaster Prevention Skills!” – “Yarına Hazır: Gençleri Afet Önleme Becerileriyle Donatmak” adlı proje, 19 Mayıs 2025 tarihinde resmi olarak başladı.

Projenin açılışı, AFAD Sakarya İl Müdürü Bekir Şen tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninde, afet önleme becerilerinin gençler için taşıdığı hayati önem vurgulandı.

Koordinatörlüğünü AFAD Sakarya İl Müdürlüğü’nün üstlendiği projede, 5 ülkeden ortak kurumlar yer alıyor. Proje kapsamında toplam 30 genç ve 5 gençlik lideri Sakarya’da bir hafta boyunca afet farkındalığı, kriz yönetimi, gönüllülük, ilk yardım, iklim değişikliği ve afet sonrası psikososyal destek gibi başlıklarda atölye, saha uygulaması ve interaktif etkinliklerle eğitim alacak. Koordinatörlüğünü Mahmut Kılıç’ın yürüttüğü bu proje, gençlerin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesini hedefliyor. 19-26 Mayıs 2025 tarihleri arasında sürecek olan program sonunda, gençlerin kendi ülkelerinde benzer çalışmalar yapmaları teşvik edilecek.

Diğer Haberler

  1. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği
  2. MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme
  3. Lexperia’dan 18 dilde çeviri desteği
  4. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘Akademik Ödül Töreni’ gerçekleştirildi
  5. İstanbul Kent Üniversitesi’nde dublaj ve seslendirme etkinliği düzenlendi
  6. Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkla mücadelenin en güçlü yolu önleme çalışmalarıdır
  7. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  8. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  9. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  10. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı

© Copyright 2025

DHA