Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Esenler Medya Akademisi’nde dersler devam ediyor

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) ve İletişim Platformu iş birliğiyle gerçekleşen Esenler Medya Akademisi’nde dersler devam ediyor. Alanında uzman isimlerin seminer, workshop ve uygulama gezileri düzenlediği akademide, geleceğin iletişimcileri sektörü yakından tanıma fırsatı buluyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Esenler Belediyesi tarafından iletişim fakültelerinde eğitim gören gençler, medya sektöründe kariyer yapmak isteyen iletişimciler ve medyaya yönelme hedefi olanlar için düzenlenen “Esenler Medya Akademisi”nde dersler devam ediyor. İki ay boyunca TV haberciliği, dijital medya, sinema ve gazetecilik alanlarında yoğunlaştırılmış eğitim alan gençler, alanında uzman isimlerle bir araya geliyor. Seminer, workshop ve uygulama gezileriyle zenginleşen programda öğrenciler, haber yazımından fotoğraf çekimine, kamera kullanımından grafik tasarımına kadar pek çok konuda pratik yapma şansı elde ediyor.

“KIYMETLİ BİLGİLER ÖĞRENİYORUZ”

Esenler Medya Akademisi’nde eğitim alan gençlerden Pınar Koçak, “Burada aldığım eğitim sayesinde sektörü daha yakından tanıma fırsatı buldum. Sektörde deneyim sahibi olan isimlerle her hafta bir araya geliyoruz. Onlara aklımıza takılan her soruyu sorma imkânı elde ediyoruz. Kıymetli bilgiler öğreniyoruz. Bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Esma Baki ise şunları kaydetti: “Bu iki aylık eğitim programı, sektöre atılacak biz gençler için çok faydalı oldu. Burada hem akademik anlamda hem pratikte kendimize çok şey kattık. Burada aldığım eğitim, gelecekte neler yapmam konusunda bana önemli ipuçları verdi.”

UZMAN İSİMLERDEN EĞİTİM

Esenler Medya Akademisi’nde kurgu-montaj atölyesi Abdülhamit Hacıhasanoğlu, basın fotoğrafçılığı İsa Terli, haber atölyesi Onur Günaydın, sinema tarihi Yusuf Ziya Gökçek, haberde grafik tasarım atölyesi Fatih Hacıoğlu, sosyal medya yönetimi Mustafa Özbek ve haber kameramanlığı Fatih Özdemir tarafından verilen eğitimle gerçekleşiyor. Akademide televizyon haberciliği semineri Ahmet Akgül, ekonomi gazeteciliği Yılmaz Yıldız, internet haberciliği Ersin Çelik, kültür-sanat gazeteciliği Gülcan Tezcan, belgesel yönetmenliği Emre Karapınar, dış habercilik Turgut Alp Boyraz, spor gazeteciliği Eyüp Karakuş ve dergicilik semineri ise Şeref Akbaba’nın katılımıyla yapıldı.

Diğer Haberler

  1. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  2. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  3. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak
  4. Bakan Tekin: Eğitim öğretim süreçleri siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu
  5. Uluslararası Kodlama Olimpiyatları’nda ilk 10’da iki Türk öğrenci yer aldı
  6. Bilfen Yayıncılık, ‘Maarif Modeli’ne uygun yeni probil dergileri ve kitaplarını tanıttı
  7. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  8. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi
  9. BAU, Küresel Kadın Zirvesi kapsamında ‘Legacies of Women Forum’a ev sahipliği yaptı
  10. Rehber köpek Kara, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

© Copyright 2025

DHA