Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İngilizce dil eğitimini geliştirmek için 600 eğitimci İstanbul’daki konferansta buluştu

Pearson ile Türkiye K12 partneri Sky Business, ‘SKYrocket Eğitim Konferansı’nın ilkini gerçekleştirdi. Özel K12 kurumlarından 600 İngilizce dil eğitmenini bir araya getiren etkinlikte, dil eğitimini geliştirmek için uzmanlar liderliğinde oturumlar yapıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul’da düzenlenen konferans, İngilizce dil eğitiminin geleceğine nasıl hazırlanılacağına dair uzmanların yönlendirdiği panel oturumlarına ev sahipliği yaptı. Pearson Küresel İngilizce Ölçeği Kıdemli Direktörü Mike Mayor, 2030 ve sonrasında dil öğrenimi, öğretimi ve değerlendirmesinin nasıl dönüşeceğine dair bilgiler paylaştı. Dijital öğrenme ve değerlendirme konusunda uzman Billie Jago, yapay zekanın adil ve etkili değerlendirme yöntemleri oluşturmadaki rolünü ele alarak teknolojinin geleneksel öğretim yöntemlerinin yerini almak yerine öğrenme çıktılarını nasıl geliştirebileceğini anlattı.

Eğitimde dijital dönüşümün daha geniş kapsamlı etkilerine değinen teknoloji stratejisti M. Serdar Kuzuloğlu, hızla gelişen teknolojik ilerlemelerin getirdiği zorluklara uyum sağlamanın önemini vurguladı. Etkinlikte konuşan hikaye anlatıcısı ve yazar Judith Liberman ise hikaye anlatımının dil eğitimindeki gücüne dikkat çekerek, sınıfta daha derin katılım ve yaratıcılık için hikayelerin nasıl kullanılabileceğini gösterdi.

AYDIN: EĞİTİMCİLER, GELECEĞİMİZİN TEMEL TAŞIDIR

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Pearson Türkiye Ülke Koordinatörü, MEA & Orta Asya PTE Satış Direktörü İpek Aydın, “Eğitimciler, geleceğimizin temel taşıdır. 600 İngilizce dil eğitimcisini bir araya getirerek, kendini sürekli öğrenme ve uyum sağlamaya adamış bir topluluk oluşturuyoruz. Bu değişimi yönetebilmeleri için gerekli araçlara, eğitime ve topluluğa sahip olmalarını sağlamak, Pearson ve SKY Business’ın temel misyonudur. Fikir liderlerini ve uygulayıcıları bir araya getirmekteki amacımız, öğretmenlere sürekli değişen eğitim ortamında başarılı olmaları için gereken araç ve bilgiyi sunmaktır” dedi.

CANBESLER: SKYROCKET 2025 ORTAK MİSYONUMUZUN BİR GÖSTERGESİ

Pearson’ın Türkiye’deki yetkili K12 partneri SKY Business’ın Direktörü Orçun Canbesler ise şunları söyledi:

“SKY Business olarak kendimizi, eğitimcilere özel öğrenme çözümleri ve mesleki gelişim fırsatları sunmaya adıyoruz. SKYrocket 2025, dil eğitiminin geleceğini şekillendirme konusundaki ortak misyonumuzun bir göstergesi. Konumu ne olursa olsun her kurumun, dünya standartlarında kaynaklara ve uzmanlığa erişmesini sağlamak için çalışıyoruz.”

Diğer Haberler

  1. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  2. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi
  3. BAU, Küresel Kadın Zirvesi kapsamında ‘Legacies of Women Forum’a ev sahipliği yaptı
  4. Rehber köpek Kara, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
  5. YÖK Başkanı Özvar: Yurt dışı ile bilim ve teknoloji alanında daha fazla iş birliği yapmak istiyoruz
  6. Okul Destek Derneği’nden öğrencilere bilgisayar bilimi ve yazılım dersi desteği
  7. Medeniyet Teknopark girişimcileri Fas’ta yatırım ve fırsatları yerinde inceledi
  8. ODTÜ'de 'Lefter' özel gösterimi gerçekleşti
  9. İklim kriziyle mücadelesiyle Forbes Türkiye’nin '30 Altı 30' listesine girdi
  10. RDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Barış Çakmakçı'dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

© Copyright 2025

DHA