Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aydın, TEKNOFEST’i ziyaret etti

İstanbul Aydın Üniversitesi, TEKNOFEST 2025’te öğrencilerin geliştirdiği teknolojileri sergiledikleri bir stant açtı. Standa gelerek öğrencilerin ürünlerini inceleyen üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, “TEKNOFEST'in önemli bir özelliği var. Asli olan şey Türk dünyasının, geleceğin ve neslin şu öğretilmiş çaresizlikten kurtulması. Yani ‘sen yapamazsın’ edemezsin algısının kırıldığı ‘istersen sen de yapabilirsin, sen de başarabilirsin.’ Bak neler yapabiliyoruzun’ ortaya konduğu bir platform olmasıdır” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Aydın Üniversitesi TEKNOFEST 2025’te stant açtı. Öğrenciler geliştirdikleri teknolojileri sergiledi. Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, standı ziyaret etti.

Burada açıklama yapan Prof. Dr. Aydın, “Aslında TEKNOFEST sanayi ve uzay teknolojilerinin yapılışlarının gösterildiği bir platform. Fakat bendenizde bundan daha önemli bir özelliği var. Asli olan şey Türk dünyasının, geleceğin ve neslin şu öğretilmiş çaresizlikten kurtulması. Yani ‘sen yapamazsın’ algısının kırıldığı ‘istersen sen de yapabilirsin, sen de başarabilirsin.’ Bak neler yapabiliyoruzun’ ortaya konduğu bir platform. Onun için Türk dünyası için çok önemli. Geleceğimiz ve gençler için çok önemli. Asli olan özgüveni kazandırmak. Şimdi soruyorum; yeni nesil burada yapılanların ne kadarını biliyor? Geldikleri zaman o uçak motorunu, insansız hava aracını, o jetleri ve SİHA’ları gördüğü zaman ‘ben de yapabiliyorum’ diyor. Onun için asli olan bana göre en değerli olan kısım burası. Gençlerin istemeleri halinde birçok şeyi başarabileceklerinin gösterildiği ve ortaya konulduğu bir platform. Onun için çok önemli” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Uğur Okulları, yeni kampüsüyle Denizli'de
  2. İYTE, disiplinlerarası yayın performansında Türkiye birincisi
  3. YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler koçluk ve rehberlik rolünü üstlenmesi gerekiyor
  4. Beykoz Üniversitesi’nde küresel enerji ve lojistik konuşuldu
  5. MEB'den gastronomi lisesi için protokol
  6. Bakan Tekin, il milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi
  7. Bahçeşehir Koleji’nin 372 öğrencisi yurt dışı üniversitelerden bin 448 kabul aldı
  8. Medipol'de tarih konuşmaları serisi başladı
  9. GENPROO 2026’da genç projeler ödüllendirildi
  10. İstanbul Kent Üniversitesi’nde ‘Gelecek için Eğitimi Yeniden Düşünme’ etkinliği düzenlendi

© Copyright 2026

DHA