Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KDK girişimiyle, Yüksekova'da ‘Açıköğretim Sınav Merkezi’ açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki üniversite öğrencileri, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen açıköğretim sınavlarının ilçede de yapılması için Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. KDK'nın girişimleri sonucunda, Yüksekova'da sınav merkezi açılacağı ve sınavların ilçede de gerçekleştirileceği belirtildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Hakkari Yüksekova'dan KDK'ya başvuran 100'ün üzerinde öğrenci, ilçede ÖSYM ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavları yapılırken, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen açıköğretim sınavlarının yapılmadığını, anılan sınavların Türkiye'nin birçok ilçesinde yapılmasına rağmen Hakkari için yalnızca il merkezinde yapıldığını bildirdi. Öğrenciler, bu durumun beraberinde maddi zorluk, fiziksel ve zihinsel yıpranma, zaman kaybı, erişim eşitsizliği ve sosyal etkiler gibi birtakım maddi ve manevi zorluklara sebebiyet verdiğini, sınavın Yüksekova ilçesinde yapılmasının ilçede ikamet edenler haricinde Derecik ve Şemdinli ilçelerinde yaşayanlar için de faydalı olacağını belirtti. Öğrenciler, bu gerekçelerle Yüksekova ilçesinde Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen açıköğretim sınavlarının yapılması için KDK'ya başvurdu. Gelen başvuruların ardından harekete geçen KDK, her iki üniversite yetkilileri ile görüşmeler yaptı. KDK'nın girişimleri sonucunda Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi, Hakkari Yüksekova'da sınav merkezi açılarak sınavların Yüksekova ilçesinde de gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Diğer Haberler

  1. Öğrencilerin öğretmen ile alay ettiği olaya ilişkin polis incelemesi
  2. ÖSYM hafta sonu 3 sınav birden gerçekleştirecek
  3. TÜİK: Eğitim harcamaları yüzde 94,6 arttı
  4. YÖK Başkanı Özvar: Dünya sıralamasında 6 üniversitemiz ilk 500'e, 11 üniversitemiz ilk 1000'e girme başarısı göstermiştir
  5. Öğrencilerin alay ettiği öğretmene velilerden destek
  6. Türkiye, Bakü Cinema Breeze 2025 Film Festivali'nde konuk olacak
  7. ÖSYM ve YTB'den uluslararası öğrencilere ilişkin iş birliği
  8. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
  9. ÖSYM Başkanı Ersoy: 30 bin 581 engellilik durumu bulunan aday sınavlara katıldı
  10. Yunus Emre Enstitüsünden ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’

© Copyright 2025

DHA